Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht 16-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Aanhouding inbreker
UTRECHT- Een 25-jarige Utrechter is vrijdagmorgen rond 06.40 uur aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige zag de man over een muur klimmen van een pand aan de Nieuwegracht en waarschuwde de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Onder invloed achter het stuur
UTRECHT Verschillende mensen zijn de afgelopen dag betrapt met een slok op teveel achter het stuur. Op de Gambiadreef werd rond 21.50 uur een 29-jarige Utrechter onderworpen aan een blaastest nadat hij slingerend en zonder licht in zijn auto reed. Hij bleek teveel te hebben gedronken (600 ugl) waarna de man werd aangehouden. Op het politiebureau is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces verbaal opgemaakt.

Een 40-jarige man uit Hilversum blies rond 00.20 uur op de Europalaan 390 ugl. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uur. Ook een 35-jarige Houtenaar kreeg een rijverbod van drie uur nadat hij met 360 ugl achter het stuur zat op de Emmalaan.

Ongeduldige klanten
UTRECHT Een 35-jarige vrouw uit Utrecht en haar 40-jarige vriend uit Newbury (GB) zijn zaterdagochtend rond 01.50 uur aangehouden nadat zij onenigheid kregen bij een horecagelegenheid aan het Janskerkhof. De vrouw probeerde langs de rij die voor de gelegenheid stond, naar binnen te lopen, maar werd tegengehouden door de portier.

Vervolgens begon zij de portier te beledigen en gooide een glas bier in diens gezicht. De portier hield haar daarop aan. Op dat moment kwam de 40-jarige vriend van de vrouw de gelegenheid uit lopen en zag dat de portier zijn vriendin beet hield. Hierop stompte hij de portier in het gezicht. Beide geweldplegers zijn aangehouden, er is proces verbaal opgemaakt.

Man aangehouden
UTRECHT Een 21-jarige man uit Maarssen is vrijdagavond rond 18.40 uur aangehouden op de Havikstraat. Surveillerende agenten stonden toevallig in de buurt toen de man niet handsfree bellend langs kwam rijden. De agenten spraken hem hierop aan waarop de man gelijk agressief werd in zijn manier van praten. Hem werd een bekeuring aangezegd.

Vervolgens bleek dat de man geen rijbewijs kon tonen en dat de auto niet verzekerd was. De agenten gaven aan dat de man hiervoor ook bekeuringen zou ontvangen. Hierop uitte de Maarssenaar beledigende taal waarop hij werd aangehouden. Hij gedroeg zich agressief, waarop hij geboeid werd overgebracht naar het politiebureau. Er is proces verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden
UTRECHT Drie onbekenden hebben vrijdagavond op de Robert Schumannstraat een auto vernield. Getuigen waarschuwden rond 22.30 uur de politie. Op basis van de opgegeven signalementen heeft de politie de buurt doorzocht en kon een 18-jarige Utrechter aanhouden. Zijn betrokkenheid bij de vernieling wordt nog onderzocht. Naar de andere twee verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Beroving met geweld
UTRECHT Een 59-jarige vrouw is zaterdagochtend rond 01.00 uur beroofd van haar tas. De vrouw kwam uit haar auto en liep naar de voordeur van woningen aan de Bernadottelaan. Plotseling kwamen er twee onbekend gebleven jongens achter haar aan die haar met een mes bedreigden en haar tas wilden. De een hield de vrouw tegen met een fiets terwijl de ander achter haar bleef staan. Zij sneden de rugzak van haar rug en ook haar handtas werd losgesneden en meegenomen. De vrouw liep enkele lichte snijwondjes op.

Vervolgens gingen de jongens er op de fiets vandoor in de richting van het postkantoor. De politie stelt een onderzoek in. Zij verzoekt getuigen zicht te melden bij de politie via telnr: 0900-8844. Signalement van de getuigen: twee jongens van ongeveer 17 a 20 jaar oud, Noord-Afrikaans uiterlijk, de eerste dader ongeveer 1,75 meter lang, en droeg een zwarte jas met capuchon. De tweede dader was ongeveer 1,70 meter lang, had een normaal tot tenger postuur en droeg donkere kleding.

Schennisplegers opgepakt
UTRECHT Bij de meldkamer kwam zaterdagmorgen rond 04.50 uur de melding binnen dat er in de Nobelstraat twee mannen zouden staan waarvan de een geheel naakt was en de ander slechts een onderbroek droeg. De twee, een 23-jarige Amstelvener en een 23-jarige inwoner van Wageningen werden aangehouden. Op het politiebureau verklaarden zij dat hun blootloperij het gevolg was van een weddenschap. Beiden ontvingen een bekeuring.