Gemeente Dalfsen

23/07/2003

Mediterrane muzikale sferen op Huize Den Berg mede mogelijk gemaakt door LEADER+

Dalfsen - Na het eerste landgoedconcert in juni van dit jaar wordt er op zaterdag 16 augustus weer een concert georganiseerd op het landgoed van het rustieke Huize den Berg in Dalfsen. Het concert is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van LEADER+ en de gemeente Dalfsen. LEADER+ is een Europees subsidieprogramma dat zich richt op het stimuleren van plattelandsvernieuwing.

Het subsidieprogramma van LEADER+ geeft particulieren de mogelijkheid om vernieuwende projecten in te dienen bij het Europaloket van de provincie Overijssel. De Stichting Landgoedconcerten Dalfsen, een samenwerkingsverband tussen de Van Dedem-Den Berg Stichting, de Stichting Brugconcerten en de Christelijke Muziekvereniging Excelsior, heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Stichting Landgoedconcerten Dalfsen voegt door het organiseren van openluchtconcerten op landgoederen een uniek element toe aan het culturele programma in de regio.

Het tweede concert op het landgoed van Huize Den Berg wordt ingevuld door het Mandoline kamerorkest 'Het Consort'. Zij voert de bezoeker mee naar mediterrane sferen. Tijdens deze Italiaans-Spaanse avond worden stukken ten gehore gebracht van onder andere Vivaldi, Boccherini, Rossini, Cardoso en Piazolla.
Zaterdagavond 16 augustus is de laatste mogelijkheid van dit jaar om een concert bij te wonen. Het concert begint om 20.00 uur. Het terrein is open vanaf 19.15 uur.
De toegangsprijs voor het concert is 5,- Voorverkoop van de kaarten vindt plaats bij: VVV-Dalfsen, bakkerij Van der Most (Dalfsen en Lemelerveld), C1000, Slagerij Vink, Van 't Hoge in Dalfsen en De Viersprong in Nieuwleusen.

Voor meer informatie over LEADER+ kunt u contact opnemen met mw. E. Stoit van de gemeente Dalfsen, tel. 0529 - 43 89 09. Voor meer informatie over het landgoedconcert kunt u contact opnemen met dhr. J. van den Berg, voorzitter Stichting Landgoedconcerten Dalfsen, tel. 0529 - 43 32 81 of 06 - 54 30 44 25