Gemeente Enschede

Vier nieuwe kunstgras-voetbalvelden in Enschede


Enschede, 05-08-2003

Almelo heeft één nieuw kunstgras-voetbalveld aangelegd. In Enschede worden deze zomer, in Profclub Heracles in opdracht van de Gemeente
Enschede, maar liefst vier nieuwe kunstgras-voetbalvelden aangelegd! Het gaat om de allernieuwste generatie kunstgrasvelden, ingestrooid met zand voor de stabiliteit en daar bovenop een laagje rubber. De investering bedraagt in totaal 1,9 miljoen euro inclusief bijkomende kosten als verharding, hekwerken, verlichting en drainage. De kunstgrasvelden worden aangelegd op Sportpark Diekman, op Sportpark Schreurserve, bij Vogido en op Sportpark ?t Spölmink in Lonneker.

Op zaterdag 16 augustus aanstaande worden drie van de vier nieuwe kunstgrasvelden feestelijk in gebruik genomen via een heuse voetbalmarathon voor junioren en senioren (78 teams, heren én dames) en een uitgebreid randprogramma. De deelnemende voetbalverenigingen zijn Achilles Enschede, Avanti Wilskracht, Emos, LSV, Mediterraneo, Phenix, PW, Rigtersbleek, Sparta Enschede, Sportclub Enschede, Sportlust Glanerbrug, SVV?91, De Tubanters, Vogido, Vosta en Zuid Eschmarke.

De voetbalmarathon wordt georganiseerd onder auspiciën van de Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen.

De aftrap voor de voetbalmarathon zal, binnen één uur, achtereenvolgens op drie kunstgrasvelden worden verricht door een openingsdelegatie onder aanvoering van de Enschedese sportwethouder Joop Hassink. In een speciale bus gaat de delegatie, onder vrolijke muzikale begeleiding, de drie sportaccommodaties langs. Naast de wethouder maken deel uit van de delegatie: de voorzitters van de voetbalverenigingen die deze zomer kunstgras op hun sportcomplex krijgen (in totaal negen), de voorzitter van de Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen, de voorzitter van de Scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken, vertegenwoordigers van de aannemer Arcadis en medewerkers van de Gemeente Enschede.

Helaas lukt het de aannemer niet om het kunstgrasveld op het Sportpark Schreurserve voor 16 augustus op te leveren. Dit veld wordt echter wel voor het weekend van 6/7 september geopend, dus voor de start van de competitie. Hiervoor wordt een apart openingsprogramma samengesteld.

De aanleg van de kunstgras-voetbalvelden lost het tekort aan velden op de betrokken accommodaties op, aangezien op de kunstgrasvelden zowel competitiewedstrijden als trainingen worden afgewerkt. De onbeperkte bespeelcapaciteit van het kunstgras maakt het bovendien mogelijk dat, naast de voetbalclubs, bijvoorbeeld ook scholen en buurtbewoners gebruik kunnen maken van de kunstgrasvelden. Per kunstgrasveld is daartoe een gebruiksplan opgesteld.

---

---

Gepubliceerd op 05-08-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten