Gemeente Maastricht

Invaren Hoge Brug op 16 augustus

Op zaterdag 16 augustus wordt de Hoge Brug / Hoeg Brögk `ingevaren'; dat wil zeggen op de definitieve ligplaats tussen Céramique en het Stadspark gelegd. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden bekijken vanaf de St. Servaasbrug, of vanaf de oevers. Tevens is er de mogelijkheid om de operatie te volgen vanaf de aanlegpontons van rederij Stiphout. Hiervoor zijn (beperkt) kaarten verkrijgbaar bij het Gemeente-Infocentrum (Vissersmaas 9). Bij het Infocentrum en bij de VVV-kantoren zijn ook informatieflyers beschikbaar waarin het invaren van de brug wordt toegelicht.

> Overzicht werkzaamheden invaren brug

Verkeer

De omgeving van de bouwplaatsen op beide oevers zijn op 16 augustus afgezet. Aan de Céramique-zijde is langs de oever tussen Hotel Maastricht en het Derlontheater geen fiets- en voetgangersverkeer mogelijk. Langs de Maaspuntweg zijn enkele plaatsen afgezet met hekken. Op de andere oever is een weghelft van de Maasboulevard afgezet tussen het Maaspaviljoen en de afslag OLV-plein. Voor autoverkeer is in beide richtingen een rijstrook beschikbaar.

Scheepvaartverkeer

Op 16 augustus is gedurende de hele dag (vanaf 00.00 uur) het scheepvaartverkeer op de Maas tussen Kennedybrug en St.Servaasbrug gestremd. Dat betekent onder andere dat de rondvaarten van rederij Stiphout niet aanleggen bij het ticketoffice aan de Maasboulevard maar ten zuiden van de Kennedybrug.

Afronden werkzaamheden

Na het afmeren van de brug op de pijlers moeten voor de daadwerkelijke aflevering nog vele werkzaamheden worden uitgevoerd. Denk aan het aanbrengen van trillingsdempers en reling/hekwerk en het plaatsen van verlichting. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind oktober afgerond. U moet dus nog even wachten voordat u via de nieuwe brug de Maas kunt oversteken.