Gemeente Haarlem


Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer



PERSBERICHT


Van: Sector SB / Communicatie
Contactpersoon: Julia de Jong
Doorkiesnummer: 023 - 511 4903
Datum: 8 augustus 2003
Onderwerp: jubileum Kinderboerderij De Schoterhoeve



GOUDEN JUBILEUM DE SCHOTERHOEVE

Op 16 en 17 augustus viert de kinderboerderij De Schoterhoeve haar 50e verjaardag.
Op 15 augustus 1953 werd de boerderij geopend. Ter gelegenheid hiervan lieten twee Haarlemse kinderen, Ineke en Ulke, enkele postduiven los. Het is de beheerder van de boerderij gelukt om Ineke en Ulke opnieuw bereid te vinden duiven los te laten, als startsein voor een weekend vol met festiviteiten. Wethouder Berny Martini opent het feestelijke weekend.


Een bruisend weekend

Na de officiële start breken er twee dagen vol met feestelijke activiteiten aan voor met name de kinderen. Er zijn vele spelletjes te doen, er is een groot springkussen, de kinderen kunnen geschminkt worden en naar de poppenkast kijken. Op zaterdag gaan vijfhonderd ballonnen de lucht in. Zaterdagmiddag komt de Gelaarsde Kat verhalen vertellen en zondagmiddag is de uitslag van een grote fotowedstrijd. Verder zijn er diverse stands waar goede dierendoelen om aandacht vragen en worden er enkele oude ambachten getoond die een relatie hebben met het boerenleven.


Nadere informatie

De officiële opening van het feestweekend vindt plaats op zaterdag 16 augustus 2003 om 10.30 uur. Op beide dagen is iedereen van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. De kinderboerderij De Schoterhoeve is gelegen achter het Haarlem Stadion in Haarlem-Noord. Voor meer informatie kan men bellen naar de boerderij, telefoon: (023) 526 17 18.



---- --