Stichting TELEAC/NOT

TeleScoop Nieuwsbrief


---
Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

Over ADSL, kabelinternet en water uit de kraan
Bij de Reclame Code Commissie is inmiddels een klacht binnengekomen, en ook met de rechter is gedreigd. Wat Multikabel doet staat op zijn minst ter discussie. Dit kabelbedrijf biedt zijn klanten een ADSL-abonnement via de televisiekabel. Technisch onmogelijk, maar kwa marketing een briljante vondst. Het is als een waterleidingbedrijf dat ontdekt dat de klant het liefst Spa drinkt en dus voortaan 'spa uit de kraan' levert.

Hologrammen van de printer
Een afdruk van een laserprinter kan soms onder een hoek een glans hebben; een oneffenheid. Een team van wetenschappers bij Xerox werd op dit probleem gezet om het op te lossen. De wetenschappers ontdekten dat door deze oneffenheid slim te gebruiken, ze een soort hologrammen kunnen printen.

Circus Blankesteijn: de nieuwe videorecorder is een pc HD-recording heet het in het engelse jargon dat bij de branche hoort. Het is een videorecorder. Maar dan eentje zonder videobanden, en met een harde schijf.

Surround Sound
Afl. 3. Vragen van luisteraars naar aanleiding van onze serie over surround sound. Herhaling.

Wat heb ik nou aan mijn computer hangen?!
Nuttige computertoepassingen voor thuis. Afl. 3. Een telefoon en een telefooncentrale. Herhaling.

TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 16 augustus 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM. Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---

Gisteren in TeleScoop Actueel

MS Blaster-virus grijpt om zich heen.
Terug naar de uitgangspunten met internetpionier Ted Lindgreen. Column: Sjoera Nas.

TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM. Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.