Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wateringen, 4 juli 2003

PROGRAMMERING WATERPOP BIJNA ROND

Waterpop 2003 is weer twee bands rijker, namelijk Orquesta Dinamita (UK) en Herb Spectacles. Op zaterdag 16 augustus delen zij het podium met de al eerder bevestigde bands The Darkness (UK), BAAL (DK), Bomb-Shelter ft. Simon Vinkenoog, The Spades, Caesar, Incense ft. Musical Wind Unit en Grechko¹ s Doll, de winnaar van Waterproof.

Alien Voyagers en Snuff Puppets (AUS) geven Waterpop extra kleur met hun theateracts.

ORQUESTA DINAMITA (UK)
Orquesta Dinamita is een van de meest opwindende hedendaagse latin soul bands. Hun optredens zijn een mix van funky salsa, soul en hip-hop en hebben de band tot ver buiten de Engelse grenzen gebracht. Live schakelt Orquesta Dinamita moeiteloos over van salsa naar soul, van hip-hop naar funk en net zo makkelijk weer terug naar salsa. Dat geeft een onweerstaanbaar, uniek en zeer dansuitnodigend geluid. Eerder speelden ze op vooraanstaande jazz festivals in Edinburgh, Glasgow en Londen en in verschillende BBC-radio shows.

THE HERB SPECTACLES (NL)
The Herb Spectacles grossiert in Tijuana- en Mariachiklanken. Exotica, muziek van alle tijden, destijds door Herb Alpert en Chet Baker grootgemaakt, wordt nu nieuw leven ingeblazen door dit zevenmansorkest. De trompet en de marimba voeren de boventoon in de (instrumentale) muziek van The Herbs. Dat instrumentaal weldegelijk net zo opwindend en pakkend kan zijn als OEgewone¹ pop is ooit bewezen door de Nederlandse Treble Spankers. Twee van de zeven bandleden kunnen zichzelf dan ook OEex-Spankers¹ noemen. Deze zomer wordt hun debuutplaat OEThe incredible world of...¹ verwacht, uitgebracht door Excelsior Recordings. Naast Waterpop staan ze op het North Sea Jazz Festival en Lowlands.

Waterpop vindt plaats op zaterdag 16 augustus a.s. tussen 13.00-23.00 uur in het Hofpark van Wateringen. Naast nationale- en internationale bands zijn er diverse (straat)theateracts, kinderactiviteiten en een uitgebreide festivalmarkt. De toegang is als altijd gratis. Voor meer informatie: www.waterpop.nl



Ingezonden persbericht