Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wateringen, 11 juli 2003

POSTMEN EN EPICA OP WATERPOP

De line-up voor Waterpop 2003 is rond. Wederom is het gelukt een festival neer te zetten waar de woorden vernieuwend en diversiteit hoog in het vaandel staan. Postmen en Epica kunnen zich bij het rijtje bandnamen voegen. Aangezien Postmen (in het bezit van diverse Awards) maar een paar festivals in Nederland aandoet, kunnen we het optreden op Waterpop exclusief noemen. De andere negen bands zijn The Darkness (UK), Orquesta Dinamita (UK), Herb Spectacles, BAAL (DK), Bomb-Shelter ft. Simon Vinkenoog, The Spades, Caesar, Incense ft. Musical Wind Unit en Grechko¹ s Doll, de winnaar van Waterproof.

POSTMEN (NL)
In vijf jaar tijd heeft de Rotterdamse band Postmen een onaantastbare positie bereikt in Nederland op muzikaal gebied. Het succes van de eerste twee albums Documents en Revival leidde tot een uitverkochte tour in België en Nederland. De groep bouwde een solide reputatie op als een van de meest enerverende live-bands van Nederland. De aanstekelijke mix van hiphop en reggae werd massaal omarmd door het publiek. Hun grootste kracht is het poetisch vertolken van gevoelens en het aansnijden van sociale en maatschappelijke onderwerpen in plaats van het kunstmatig componeren van makkelijk meezingbare deuntjes. Voor het in dit jaar uitgekomen album Era heeft Postmen de nodige tijd uitgetrokken. Era laat een band horen die in zijn element is, een band die zich blijft ontwikkelen zonder de oorspronkelijk sound geweld aan te doen. Net als beide voorgangers telt Era een aantal songs die niet alleen de benen maar ook de hersens in beweging brengen.

EPICA (NL)
De wereld rondreizen en kennis maken met andere culturen zijn belangrijke drijfveren van zanger, tekstschrijver, componist en gitarist Mark Jansen (voorheen in After Forever). Het nieuwste bewijs van zijn grenzeloze belangstelling voor de wereld om hem heen is het album The Phantom Agony, het kleurrijke debuut van de onlangs opgerichte band. Een band die houdt van contrasten. Harde gitaren versus loepzuivere koorzang en strijkers. De hemelse zang van Simone Simons versus de ruwe grunts van Mark Jansen. Het is de ambitie van Epica om emoties te verpakken in teksten en klanken en die vervolgens op de luisteraar over te brengen. De band wil het publiek kippenvel bezorgen, hoe meer hoe beter.

Waterpop vindt plaats op zaterdag 16 augustus a.s. tussen 13.00-23.00 uur in het Hofpark van Wateringen. Naast nationale- en internationale bands zijn er diverse (straat)theateracts, kinderactiviteiten en een uitgebreide festivalmarkt. De toegang is als altijd gratis. Voor meer informatie: www.waterpop.nl