Ingezonden persbericht

Meeting Of Styles / internationaal graffiti festival / Almere

Net zoals voorgaande jaren organiseert ook dit jaar Stichting Multiversum weer een groots graffiti-evenement in Almere. Wederom zal een keur aan bekende graffitiartiesten uit de grafittiscene vanuit de hele wereld afreizen naar Almere, om medewerking te verlenen aan een groots kunstobject. Het kunstobject is dit jaar de langste graffitimuur ter wereld. Het evenement is een onderdeel van een Europese tour, die onder het thema "Meeting of Styles", in diverse Europese landen georganiseerd wordt.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 augustus op het Atlantisstrand aan het Weerwater, beter bekend als 't Oor. Op beide dagen zullen de activiteiten van 13.00 uur tot ongeveer 22.00 uur duren.



Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van Grafittikunst, muziek en andere vormen van hedendaagse kunst zoals air-brush, body-painting, tatoo & piercing en eigentijdse mode. Bij de diverse stands kan het publiek deze vormen van alternatieve kunst bekijken dan wel kopen. Het muziekgedeelte zal op een groot podium gepresenteerd worden. Het muziekprogramma bestaat gedurende deze twee dagen uit optredens van diverse bands zoals; LPC, Novocaine, Abla Solo, Fred & Barney, Levy en Pakhuis. Tevens zal er een freestyle breakdance battle cup plaatsvinden. Daarnaast zijn er ook zogenaamde "freestyle open mic" sessies, waarbij regionaal raptalent zijn beste beentje kan voorzetten. Tenslotte kunnen er volop skatedemonstraties gegeven worden in de aanwezige "half pipe".


Wereldrecordpoging

Hét hoogtepunt van de activiteiten is dat er gedurende het evenement een officiële wereldrecordpoging ondernomen zal worden om de langste
ononderbroken graffitimuur te realiseren. De recordclaim is officieel geregistreerd bij het hoofdkantoor van de World Guinness organisatie in Londen. De langst geregistreerde grafittimuur ter wereld werd gerealiseerd in de Verenigde Staten in Seattle. Het huidige record is in handen van Bolt en Freevibe.com en werd gerealiseerd op 29 oktober 2001 in de Northgate Mall in Seattle. De lengte van deze recordmuur is 753.08 ft oftewel 229,5 meter.
Stichting Multiversum gaat een muur bouwen van bijna 300 meter langs het grootste gedeelte van het Atlantisstrand. Vanaf de Oorweg en het aangrenzende looppad (het Bergmanspad loopt parallel aan de muur) hebben de toeschouwers dan een fantastisch uitzicht op het panorama van deze muur. Een wandeling van 300 meter pure internationale kunst. Ook vanaf de A6 is de muur in volle glorie te bewonderen. "Het lijkt misschien makkelijk maar het zal een hele klus worden om het huidige record te verbreken!": stelt Steve Biervliet, voorzitter van Stichting Multiversum. "Het doel is om flink over het huidige record (229,5 meter) heen te gaan met als doel de afstand van 300 meter", "de toeschouwers zullen ervaren dat dit echt een enorme afstand is"; zucht hij; "en dan ook nog eens volgens de criteria die de Guinness World Records organisatie aan ons heeft gesteld". "Het moet een mooi, thematisch en harmonieus kunstobject worden".


Op zondag 17 augustus rond de klok van 17.00 uur moet de recordpoging zijn voltooid. Dan zal formeel een autoriteit, na divers meetwerk, al dan niet bevestigen of de recordpoging is gelukt. "We hopen dat de kersverse burgemeester mevrouw Jorritsma, dan wel één van de wethouders aanwezig wil zijn op het officiële moment", "het is toch de bedoeling dat Almere weer voor enkele jaren op een positieve manier geschiedenis schrijft": besluit Biervliet.


Meer informatie is te vinden op www.meetingofstyles.com


---



Ingezonden persbericht