Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 16-08-2003
Persberichten districten Maastricht en Sittard (Jos.K) Zaterdag 16 augustus 2003

Maastricht; ingereden op agent
Een onbekende motorrijder reed vrijdag 15 augustus om 14.00 uur met hoge snelheid over de Hoenderstraat in Maastricht. In verband met zijn rijgedrag wilde een politieagent, belast met fietssurveillance, de motorrijder laten stoppen. Toen de agent de straat opliep en een stopteken gaf, deed motorrijder aanvankelijk voorkomen dat hij inderdaad zou stoppen. Op een afstand van nog geen meter gaf hij plotseling vol gas waardoor de agent een noodsprong moest maken om niet omver gereden te worden. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder.

Valkenburg; bijtende verdachte
Vrijdag 15 augustus ontstond om 23.45 uur in een horecaonderneming aan de Grotestraat in het centrum van Valkenburg onenigheid tussen een 31-jarige man uit Voerendaal en de 51-jarige ondernemer. Op een gegeven moment sloeg de klant de ondernemer met een vuist in zijn gezicht. In de daarop volgende worsteling werd de ondernemer ook nog eens gebeten in een zijde. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte op het Walramplein aanhouden. Tijdens de rit naar het politiebureau beledigde hij diverse keren de patrouille en gaf op een gegeven moment een agent een kopstoot. Tijdens het in het bedwang houden van de verdachte zag hij nog een keer kans de agent in een onderarm te bijten. Ook pleegde hij weer diverse beledigende opmerkingen toen hij ingesloten werd. In verband met de bijtwond moest de agent zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Maastricht; gestolen bromfiets
Zaterdag 16 augustus hield de politie om 00.20 uur op de 7e Januaristraat in Maastricht een 15-jarige jongen uit die plaats en een 17-jarige jongen uit Gronsveld aan. Het tweetal bleek daar de bromfiets verstopt te hebben nadat de politie kort daarvoor een controle had willen uitvoeren. Daarbij sloeg men op de vlucht. Tijdens hun verhoor bekenden ze de bromfiets in Eijsden gestolen te hebben.

Valkenburg; Willem 3e aangehouden
Een 20-jarige man uit Elsloo werd zaterdag 16 augustus om 02.15 uur door de politie op de Tienschuurstraat in Valkenburg bekeurd omdat hij in het openbaar stond te plassen. Toen hem naar zijn personalia gevraagd werd, gaf hij op te zijn Willem 3e. Daarop werd hij aangehouden en werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau gaf hij zijn juiste personalia op waarna hij de politie zelfs bedankte voor de wijze les die hij geleerd had.

Maastricht; vernielingen aan auto`s
Zaterdag 16 augustus werd om 03.35 uur op de Emmaplein in Maastricht een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. Van twee op de Statensingel en twee op de Maagdendries geparkeerde auto`s had hij de spiegels getrapt. Eén van de op de Maagdendries vernielde auto`s, een Duitse B.M.W., bleek overigens als gestolen gesignaleerd te staan. De verdachte werd ingesloten.

Geleen/Elsloo: winkeldiefstallen
In een winkel aan de Gravenhof in Geleen werd vrijdag 15 augustus om 14.15 uur een 14-jarig meisje uit de plaats betrapt bij het stelen van een bikini ter waarde van 14,50 euro. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Diezelfde dag werd om 14.30 uur in een winkel aan de Stationstraat in Elsloo een 44-jarige man uit Maastricht aangehouden. Personeel had gezien dat de man kennelijk iets onder zijn kleding stopte. Nadat hij zonder te betalen de kassa passeerde, werd hij aangesproken waarbij zijn vierkante buik opviel. Het bleek dat hij half onder zijn jas en in zijn broek een kilopak waspoeder verstopt had. Toen de politie kwam en hij meemoest naar het politiebureau, pleegde hij het nodige verzet en uitte bedreigingen richting de agenten. Na het opmaken van de nodige processen-verbaal mocht de man in de loop van de avond weer naar huis. Tegen hem zal snelrecht worden toegepast.

Geleen; gewonde bij aanrijding
Doordat een 21-jarige autobestuurder uit Geleen vrijdag 15 augustus om 20.10 uur op de Burg. Lemmensstraat in Geleen geen voorrang verleende aan een auto bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Geleen, ontstond een aanrijding. Door de klap van de aanrijding raakte de vrouw gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Geleen; uitslaande brand
Zaterdag 16 augustus brak om 02.05 uur een uitslaande brand uit in een woning van een appartementencomplex aan de Dommelstraat in Geleen. Nadat de 22-jarige bewoner een sigaret had gerookt en deze in een op de slaapkamer staande asbak had gedoofd, ging hij naar het toilet. Toen hij kort daarna weer de slaapkamer binnenliep, zag hij dat het dekbed en de gordijnen in brand stonden. Aanvankelijk probeerde hij het vuur nog zelf te blussen doch moest daarmee stoppen toen het hem te warm werd. Hij rende naar buiten en wist door op de deuren te bellen en te bonken de omwonenden te waarschuwen. Deze wisten zich tijdig in veiligheid te brengen. Door de gealarmeerde brandweer werd het vuur geblust. De brand in de woning richtte zoveel schade aan dat de bewoner die nacht elders moest doorbrengen. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Geleen; dronken bestuurder
Zaterdag 16 augustus controleerde de politie om 04.50 uur op de Rijksweg Zuid in Geleen een 32-jarige autobestuurder uit die plaats. Omdat de man alcohol gedronken had, werd een blaastest afgenomen. Daarbij werd een promillage van 2,01 geconstateerd reden waarom het rijbewijs direct ingevorderd werd. Omdat ook nog bleek dat de APK al ruim een half jaar verlopen was, werd ook daar proces-verbaal voor opgemaakt.