16/8 Den Bosch

's-Hertogenbosch 16-8-2003 -

MANNEN VERDACHT VAN POGING DIEFSTAL, s-Hertogenbosch

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Bosschenaren, 22 en 24-jaar oud, aangehouden aan de Hambakendreef in hun woonplaats. Getuigen zagen twee mannen op het dak van een school lopen en belde de politie. Die was snel ter plaatse en trof daar de twee verdachten aan. Verder trof ze een aantal rollen dakleer aan, die vermoedelijk klaar gezet waren om weg te nemen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEF BEDREIGT MEDEWERKERS, s-Hertogenbosch

De politie heeft vrijdagmiddag een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man werd door medewerkers van een winkel aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch betrapt toen hij met een pannenset ter waarde van 130 de winkel uitliep zonder betalen. De verdachte zag kans weg te rennen. Even verderop kon hij als nog worden aangehouden door één van de medewerkers van de winkel. Vervolgens bedreigde de verdachte de medewerker meerdere malen. Hij is overgedragen aan de politie en voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, s-Hertogenbosch

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige Bosschenaar aangehouden op de Kerkstraat in zijn woonplaats. Surveillerende agenten zagen de Bosschenaar samen met een aantal andere jongens lopen. Twee jongens nuttigde alcohol op straat. Toen de agenten hen daarop aansprak en vroeg de alcohol weg te gooien, vond de verdachte het nodig de agenten te beledigen. De man kon later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts keren.

TE DIEP IN HET GLAASJE KIJKEN KOST 190, s-Hertogenbosch

Een 55-jarige automobilist uit Sint Oedenrode werd vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een boete van 190 en een rijverbod van twee uur. De controle was op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch.

MAN BELEDIGT AGENTEN, s-Hertogenbosch

Een 29-jarige Bosschenaar is vrijdagnacht aangehouden in een eetgelegenheid aan de Copernicuslaan in zijn woonplaats. Agenten bekeurde de eigenaar van de eetgelegenheid omdat er nog diverse klanten aanwezig waren om 02.15 uur. De verdachte, één van de aanwezige klanten, was het hier niet mee eens en beledigde de agenten. Toen ze hem mede deelden dat hij was aangehouden, rende hij weg. Maar even verderop kon hij alsnog worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.