2e persbericht van zaterdag 16 augustus 2003

Eindhoven 16-8-2003 - Berichten uit de regio

Helmond: Inbraken

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in twee winkels. Bij een winkel aan het Nieuwveld werd een raampje opengebroken. Uit de winkel is een computer meegenomen. Bij een winkel aan de Molenstraat is de toegangsdeur opengebroken. Hier verdween geld, ongeveer 400,=.

Valkenswaard / Waalre: Berovingen mislukken

Twee mannen in een kleine donkere auto hebben zaterdagmiddag tussen 15.15 en 15.45 uur in Valkenswaard en Waalre geprobeerd mensen van hun geld of tas te beroven. In de drie gemelde gevallen mislukte dat. Op de Markt in Valkenswaard probeerde men bij een pinauto het geld weg te nemen voordat degene die pinde het geld uit de automaat zou pakken. De 39-jarige Valkenswaardse vrouw was echter sneller. De dader verdween in een auto waar een andere man achter het stuur zat.

Even later probeerde de inzittenden van waarschijnlijk dezelfde auto op de Eindhovenseweg de tas van een 70-jarige Valkenswaardse vrouw af te pakken. De vrouw hield de tas vast en omstanders schoten toe. De twee mannen reden weg in de richting van Waalre.

Daarna werd bij winkelcentrum De Bus ook geprobeerd een tas van een vrouw af te pakken. Ook dat mislukte.