Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-08-2003
Politieberichten 26/8 13.00 uur t/m 27/8 07.00 uur

Ureterp: aanrijding met letsel
Op dinsdag omstreeks 12.30 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Opperhaudmare. Een 38-jarige automobiliste uit Ureterp reed over de Butewei in de richting van Ureterp. Een 57-jarige automobilist reed over de Opperhaudmare vanuit de richting Drachten, richting Oosterwolde. De 38-jarige automobiliste stak de Opperhaudmare over zonder waarschijnlijk goed uit te kijken, een aanrijding met de 57-jarige automobilist was het gevolg. De 38-jarige had nekklachten en werd met de ambulance voor onderzoek overgebracht naar Nij Smellinghe.

Joure: winkeldiefstal
Op dinsdag om 16.00 heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Roggemolenstraat. Een 31-jarige inwoonster uit Sint Nicolaasga wilde een pak wasmiddel meenemen zonder te betalen. Winkelpersoneel hield de verdachte aan. Later is zij overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Noordwolde: rijden onder invloed
Op dinsdag om 17.20 uur zag de politie een bromfietser rijden op de Hoofdstraat West. De politie hield de bromfietster staande en nam een blaastest af. De bromfietster, een 50-jarige inwoonster uit Wilhelminaoord, blies 550 ugl. Hiermee kreeg ze een rijverbod van zes uren opgelegd. Verder kreeg ze nog een bekeuring omdat ze niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.

Terschelling-West: winkeldiefstal
Op dinsdag om 17.30 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een kledingzaak aan de Torenstraat. Een man had een Ajax-pyjama meegenomen zonder te betalen en was er daarna vandoor gegaan. Winkelpersoneel gaf het signalement door aan de politie die aan een zoektocht begon. De politie kwam de man op het spoor en hield hem aan. Verder bleek uit een getuigenverklaring dat de verdachte tevens een trui had gestolen bij een winkel aan de Reedekerstraat. De getuige had de trui van de verdachte afgepakt en naar de winkel teruggebracht. De verdachte, een 27-jarige inwoner uit Utrecht is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: snelle brommer
Op dinsdag om 20.30 uur zag de politie een bromfietser met ongeveer 80 kilometer per uur door Hommerts rijden. De politie zette de achtervolging in en hield de bromfietser, een 17-jarige inwoner uit Hommerts, op de Lemmerweg staande. De bromfiets vertoonde technische mankementen en is dan ook door de politie in beslag genomen.

Vinkega: onveilig rijden
De politie reed op de Vinkegavaartweg toen er een motor met zeer hoge snelheid over de Noordwolderweg reed richting Noordwolde. De politie zette de achtervolging in richting Noordwolde. Daarna ging de achtervolging via de Olderberkoperweg in Zandhuizen, Noordwolderweg en daarna via de Tjongervallei. Daarna raakte de politie de motorrijder kwijt. De motorrijder droeg een witte helm en de kentekenplaats van de motor was omgebogen. De motor had twee lampen waarvan een functioneerde. De bestuurder droeg een stoffen jasje aan met een wit/grijzig vierkant vlak op de rug. De politie roept getuigen die iets gezien hebben van deze snelle motor, op zich te melden bij de politie.

Noordwolde: rijden onder invloed
Op dinsdag om 20.55 uur gaf de politie een bromfietser die op de Geldering reed, een stopteken. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn en verder was de bestuurder onder invloed van alcohol. Hij blies 440 ugl aan het ademanalyseapparaat en kreeg met deze uitslag een rijverbod van vier uren opgelegd.

Oudega: eenzijdige aanrijding met letsel
Op dinsdag om 19.50 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdige aanrijding met letsel op de Gealanswei. Een 75-jarige fietser uit Leek wilde vanaf de Haven, via een weiland, een smalle brug oversteken. De fietser kwam daarbij op de brug ten val en viel in het water. De man kon zelf uit het water komen. Hij is met de ambulance voor onderzoek meegenomen naar Nij Smellighe in Drachten.

Bureau Communicatie, 0900-8844