Partij van de Arbeid
PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 26 augustus 2003

Peter van Heemst wordt hulpburgemeester in Rotterdam

Goed gebruik in de Tweede Kamer zijn de stages die kamerleden gebruiken om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen die onderdeel zijn van hun portefeuille. PvdA Tweede-Kamerlid Peter van Heemst loopt de komende week als hulpburgemeester stage in Rotterdam.

Van woensdagmiddag 27 augustus tot dinsdag 2 september is Van Heemst de vleesgeworden schaduw van de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten. Het PvdA-kamerlid vergezelt Opstelten bij werkbezoeken en diverse overleggen, maar zal ook zelfstandig op het terrein van leefbaarheid en veiligheid in actie komen en de burgemeester daarover rapporteren.

De stage start op 27 augustus om 14.00 uur in de deelgemeente Alexander, Perseusstraat 93. Burgemeester Opstelten zal Peter van Heemst daar 'de burgemeesterspet' opzetten. Aansluitend volgt een werkbezoek aan de deelgemeente.

Donderdag 28 augustus wordt Peter van Heemst om 9.00 uur door medewerkers van de Roteb bij het stadhuis opgehaald voor een kort praktijkbezoek. Om 13.30 uur houdt de hulpburgemeester een spreekuur op de Lijnbaan (kruising Lijnbaan/Stadhuisplein). Door middel van bekertjes 'spraakwater' probeert Van Heemst het gesprek met voorbijgangers aan te gaan. Om 18.00 uur is het PvdA-kamerlid samen met burgemeester Opstelten aanwezig bij een bijeenkomst met ondernemers over het thema 'Veilig Centrum'. De bijeenkomst vindt plaats in Congrescentrum Engels (bovenste verdieping).

Vrijdag 29 augustus is Van Heemst als hulpburgemeester onder meer aanwezig bij een gesprek met de regionale Eerste en Tweede-Kamerleden. Deze onderdelen zijn besloten en niet toegankelijk voor de pers.

Zondag 31 augustus is de PvdA-er samen met de burgemeester aanwezig bij de Erasmus sprint bij De Boompjes aan het strand. Maandag 1 september zijn beide heren ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar om 15.15 uur te gast bij de Erasmus Universiteit.