Dienstenbond CNV

Forse ingreep in werkgelegenheid DeliXL
21-08-2003

Verleden week zijn de werknemers van DeliXL geconfronteerd met de mededeling van uw directie dat een verdere aanpassing van de organisatie, zal leiden tot een verlies van 200 arbeidsplaatsen.

CNV Dienstenbond heeft vanzelfsprekend contact gezocht met de directie over deze aankondiging, die ook ons bereikte. Dit leidt ertoe dat wij op 27 augustus aanstaande gaan overleggen met de directie over deze reorganisatie.

Lagere kosten
Begin dit jaar is de eerste aanpassing van de organisatie reeds doorgevoerd, hetgeen met name consequenties had voor de vestiging Almere. Nu zullen de meeste afdelingen getroffen kunnen worden. Meer efficiency, een plattere organisatie, kortere communicatielijnen, enzovoort moeten leiden tot lagere kosten.

Ahold
Bijkomend probleem is dat de omzet, mede als gevolg van de algemene economische ontwikkelingen onder druk staat. Ook speelt, naar wij aannemen, het Ahold-probleem op de achtergrond een rol. DeliXL zal als werkmaatschappij moeten bijdragen aan de winstcijfers van Ahold en dat gebeurt nu te weinig.

Koers CNV
De inzet van CNV Dienstenbond is als volgt:
Wij gaan in eerste instantie het gesprek met de directie aan om de noodzaak vast te stellen. Indien die noodzaak er is, op welke wijze wordt dan invulling gegeven aan de reorganisatie en de sociale gevolgen. Er is al een sociaal plan, wellicht zullen daar aanpassingen noodzakelijk zijn.
Op welke wijze en op welk moment zijn de organisatie-aanpassingen noodzakelijk.
Vanzelfsprekend zullen wij ook in overleg met de ondernemingsraad en onze kaderleden treden om afspraken te maken over de te volgen koers.

Gedwongen ontslagen
Voorop staat voor ons dat gedwongen ontslagen niet aan de orde kunnen zijn. De arbeidsmarkt in Nederland staat al onder zeer hoge druk. Maatregelen tot vervangende werkgelegenheid moeten maximaal uitgenut worden.
Kortom, het belang van u als lid en als werknemer staat voor CNV Dienstenbond centraal. Na 27 augustus aanstaande hoort u opnieuw van ons.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Richard Leloux, tel: (023)5670615 of email: r.leloux@cnvdibo.nl.