Gemeente Alkmaar


Presentatie rapportage galerijgesprekken Geulstraat op woensdag 27 augustus

21 augustus

Op woensdag 27 augustus 2003 is er om 20.00 uur in de Vang een presentatie van de conceptrapportage van de galerijgesprekken met bewoners van de Geulstraat. Deze gesprekken zijn gehouden door opbouwwerker Christina Schachtschabel van welzijnsorganisatie Kern8 in het voorjaar 2003. De gesprekken en de rapportage zijn onderdeel van het leefbaarheidsproject `Rivierenbuurt, een plek om te wonen, een plek om te leven'. De aanleiding hiervoor was een analyse van de Rivierenbuurt, die aantoonde dat de leefbaarheid ernstig onder druk stond.

Op 27 augustus wordt door middel van stemkastjes bekeken of de resultaten van de Geulstraat representatief zijn voor de hele buurt. De regie van de avond ligt in handen van een externe voorzitter: Martin Mulder. Van de bewoners wordt verwacht dat zij aanvullingen en opmerkingen geven op de conceptrapportage. Deze kan worden aangepast en geeft dan een zo volledig mogelijk beeld van de leefbaarheid in de Rivierenbuurt.
Een aantal aandachtspunten die door de bewoners van de Geulstraat zijn genoemd:

- De flat en de woning is bijvoorbeeld niet schoon, saai en iedereen kan zomaar binnenlopen.

- In de woonomgeving ligt grof vuil en bij de cocons voor de flat liggen vuilniszakken.

- Volgens de volwassenen is overlast als gevolg van te weinig speelgelegenheid voor kinderen
en tieners.

- Er wordt te hard gereden en overal wordt geparkeerd, ook door fietsers en bromfietsbestuurders.

Plan van aanpak
Het is de bedoeling van de organisaties zoals Woningstichting Willibrordus, gemeente, politie en welzijnswerk om samen met de bewoners te komen tot een plan van aanpak. Op de avond worden werkgroepen geformeerd die aan de slag gaan met een plan van aanpak. Het streven is dat het plan van aanpak eind dit jaar klaar is.