Gemeente Almere

Tien nieuwe schoolgebouwen openen de deuren

Op woensdag 27 augustus worden op tien plaatsen in Almere nieuwe onderwijslocaties voor het basis- en voorgezet onderwijs feestelijk geopend. Dankzij deze uitbreiding hebben alle Almeerse leerlingen in het schooljaar 2003 2004 tijdig een goed dak boven hun hoofd. Het gaat om vijf basisscholen en vijf scholen voor het voortgezet onderwijs.

In een snel groeiende stad als Almere zijn knelpunten in de onderwijshuisvesting onvermijdelijk. Ook in de toekomst zullen deze zich ongetwijfeld voordoen. Niettemin is met de oplevering van deze tien locaties in korte tijd een prestatie neergezet, die het waard is om feestelijk bij stil te staan. Het afgelopen half jaar is er met man en macht gewerkt door de gemeente om dit resultaat te bereiken. Mede dankzij steun van de gemeenteraad is dit resultaat bereikt.

Om het gezamenlijk bereikte resultaat te onderstrepen worden de scholen op woensdag 27 augustus feestelijk geopend door vertegenwoordigers uit het college en de gemeenteraad (leden van de kopgroep jeugd en de commissie maatschappelijke ontwikkeling). Aan de feestelijke opening is voor de deelnemende basisscholen een ballonnenwedstrijd verbonden met als hoofdprijs een tafeltennistafel.

Het programma van woensdag 27 augustus ziet er als volgt uit:

Opening scholen voor voortgezet onderwijs:

10.15 uur Ontvangst op het Oostvaarderscollege door wethouder Haanstra (onderwijs)

11.00 uur Opening Meergronden door wethouder Huis (regieportefeuille jeugd)

11.00 uur Opening Echnaton door raadslid Bossink

11.30 uur Opening Aquarius door raadslid Bossink

11.00 uur Gelijktijdige opening van vijf basisscholen met ballonnenfestijn

* Montessorischool-Stad door wethouder Haanstra (onderwijs)
* Omnibus door raadslid Lems

* Klimop door wethouder Faber (zorg en welzijn)
* Optimist door raadslid Seighali

* Albatros door raadslid Jongejan

Naast de genoemde locaties wordt in het Acta-gebouw een uitbreiding in gebruik genomen door het Helen Parkhurst College. Deze locatie is om organisatorische redenen niet opgenomen in het programma. Alle leerlingen krijgen wel een traktatie door de gemeente aangeboden.