Gemeente Dordrecht

vreemde ogen

---

Kroosvissen in het Weizigtpark

Vincent Brinkhof

Woensdag 27 augustus om 11.30 uur beginnen de gemeente Dordrecht, het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden en het Waterschap de Groote Waard met het vissen van het kroos uit de vijvers in het Weizigtpark. In de vijvers zit veel kroos en dat is slecht voor de waterkwaliteit. Veel kroos veroorzaakt namelijk zuurstoftekort in het water, waardoor planten en vissen kunnen sterven. Het kroosvissen is de eerste maatregel uit het Stedelijk Waterplan Dordrecht.

Om 11.30 uur geven wethouder B. van der Zwaan, dijkgraaf K.J. Provoost (van het Waterschap) en de heer A. Rijsdijk (waarnemend voorzitter van het Zuiveringsschap) het startsein van het kroosvissen door de kroosvisboot te water te laten in het Weizigtpark. Deze maatregel stond gepland op maandag 11 augustus, maar kon toen niet doorgaan vanwege de hoge temperatuur van de buitenlucht.

Stedelijk Waterplan Dordrecht
Het Stedelijk Waterplan Dordrecht wordt in oktober bestuurlijk goedgekeurd. Maar in de vijvers van het Weizigtpark zit nu heel veel kroos. Daarom hebben de drie waterpartners middelen vrijgemaakt zodat nu kan worden begonnen met het kroosvissen.