Gemeente Zwolle

Stadsdebat: Oproep tekenwedstrijd

Wie wil mij helpen?

Beste jongens en meisjes van Zwolle (en ouders en leraren),

Wie heeft een idee hoe Zwolle er in 2030 uitziet? En wie zou daar een tekening van kunnen maken? Nu zul je je afvragen: Zwolle in 2030? Is dat niet een beetje ver weg? Toch wil de gemeente nu al graag weten hoe de stad er dan uitziet. Iedereen heeft daar wel een idee over. Om zoveel mogelijk van die ideeën te horen, gaat de gemeente deze zomer met veel mensen praten. Deftig gezegd: de Zwollenaren gaan in debat. Daarom noemen we die gesprekken over de toekomst van de stad: het Stadsdebat.

De inwoners van Zwolle kunnen dan bijvoorbeeld zeggen of ze in de stad overal met de auto naartoe willen kunnen rijden. Dan wordt de stad wel druk. Misschien willen de mensen liever een rustige stad met veel groen én ruimte voor fiets, trein en bus? Moet het centrum van de stad de leukste plek zijn om uit te gaan, te winkelen of naar bioscoop en kermis te gaan? Of moet er een tweede centrum komen, bijvoorbeeld in Stadshagen? En als er meer huizen nodig zijn, moeten we die dan in de natuur rondom de stad bouwen? Of kunnen we beter hoge kantoren en flats in de stad neerzetten?

Als we met al die gesprekken klaar zijn maken we een boekje. Daarin staan dan de ideeën van de mensen over Zwolle in 2030. Ik vind dat er ook tekeningen en foto's in dat boekje moeten komen. Mijn vraag aan jullie is dus, of je een tekening wilt maken van hoe Zwolle er volgens jou in 2030 uitziet. Als je liever iets van klei of karton wilt maken mag dat ook. Uit alle inzendingen kies ik de 8 mooiste tekeningen of werkstukken. Die komen dan in het toekomstboek Zwolle 2030 te staan.

Je kunt je tekening of werkstuk tot 26 september opsturen naar: Gemeente Zwolle
Tekenwedstrijd Stadsdebat
Antwoordnummer 119
8000 VB Zwolle
(een postzegel is niet nodig)

Je kunt je werkstuk ook afgeven aan de balie in het stadhuis, Grote Kerkplein 15.

Vergeet niet je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer te vermelden. Het formaat van het boekje wordt 21 x 29.7 cm (A4). Je tekening mag maximaal 42 x 59.4 cm (A3) zijn.

Wie weet ben jij één van de winnaars waarvan de tekening of het werkstuk in een heus boek van de gemeente komt. Uit de 8 winnaars wordt één kind geloot, en bij haar of hem kom ik op bezoek in de klas voor een debat over de toekomst van de stad.
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën over Zwolle in 2030. Alvast hartelijk dank en heel veel succes!

Met vriendelijke groet,
Henk Jan Meijer, burgemeester

PS Ik heb alvast een schetsje gemaakt van Zwolle in 2030. Maar jij kunt dat vast veel beter!


---