Gemeente Zwolle

Wijkveiligheidsplan voor Westenholte

Overhandiging door Peter Pot

Woensdag 27 augustus overhandigt wijkwethouder Peter Pot het wijkveiligheidsplan Westenholte aan de voorzitter van de wijkvereniging Westenholte en de bewoners van de wijk. De overhandiging vindt plaats om 17.15 uur in wijkcentrum het Anker.

Bij de opstelling van het wijkveiligheidsplan zijn de wijkbewoners van Westenholte nauw betrokken geweest. De wijkbewoners en de gemeente hebben tijdens een vergadering alle knelpunten rondom wijkveiligheid geanalyseerd en zijn tot verschillende veiligheidsthema's gekomen: verkeersveiligheid, jeugd, verloedering en woninginbraak.

Start veiligheidsacties
Omdat de thema's door de bewoners heel duidelijk zijn weergeven, is er vooruitlopend op het verschijnen van het wijkveiligheidsplan, al op 1 januari 2003 gestart met een aantal veiligheidsacties. Sommige zijn uitgevoerd, andere zijn in voorbereiding. Per actie is een projectleider benoemd die de diverse stappen in gang zet. Een aantal afgeronde acties zijn onder andere het terugsnoeien van sociaal- en verkeersonveilig groen, het plaatsen van hondenhaltes en de vervanging van de bankjes in het Stinspark.

Wat is een wijkveiligheidsplan?
Het wijkveiligheidsplan Westenholte is het 5e wijkveiligheidsplan van Zwolle. De wijken Zwolle Zuid, Diezerpoort, Stadshagen en Assendorp werden al eerder voorzien van een wijkveiligheidsplan.
Het wijkveiligheidsplan is een onderdeel van het jaarlijks terugkerende wijkactieplan (WAP).
In dat WAP staan alle acties die in het aankomende jaar in de wijk plaats gaan vinden. Die variëren van onkruidbestrijding door de gemeente tot buitenschilderwerk door de woningbouwvereniging. Een deel van de acties in het WAP is gebaseerd op bevindingen in het wijkveiligheidsplan. In het wijkveiligheidsplan worden knelpunten beschreven ten aanzien van veiligheid(sgevoelens) in de wijk. Op basis van die knelpunten worden acties georganiseerd die vervolgens in het WAP opgenomen worden.


---