Gemeente Zwolle

Ter inzage: concept wijkontwikkelingsplan Wipstrik

Het afgelopen jaar heeft een aantal wijkbewoners samen met wijkorganisaties gewerkt aan het opstellen van een wijkontwikkelingsplan (WOP) voor de Wipstrik. Ook de politie, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties en de gemeente hebben hun steentje bijgedragen aan het plan. Alle inspanningen hebben geleid tot een eerste concept van het wijkontwikkelingsplan. Dit concept ligt van 25 augustus tot en met 8 september 2003 voor alle bewoners van de Wipstrik ter inzage.

Het WOP geeft aan wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor de wijk in de komende 10 jaar. Uit de discussies met bewoners is naar voren gekomen dat zij met name de volgende onderwerpen belangrijk vinden: ontwikkelingen rond de Ceintuurbaan. Bewoners willen dat er rekening wordt gehouden met de belangen van de wijk, vooral waar het gaat om geluidsoverlast en ontsluiting van de wijk;
verbetering van de verkeersveiligheid in de wijk, met name bij oversteekplaatsen en kruispunten met de Wipstrikkerallee en Hanekamp; een zorgaanbod voor senioren dat is afgestemd op de vraag van ouderen uit de wijk;
speelvoorzieningen en ontmoetingsplaatsen voor de jeugd; verbetering dienstverlening door banken en TPG-post; deelname aan de inrichting van park de Weezenlanden.

In het Wijkontwikkelingsplan wordt aandacht besteed aan bovengenoemde onderwerpen. Nadat eventuele inspraakreacties zijn verwerkt wordt het plan aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden.

Inzage
Het concept-wijkontwikkelingsplan ligt vanaf 25 augustus tot en met 8 september 2003 ter inzage in:
Wijkcentrum De Bestevaer, Trompstraat 10b
Het Informatiecentrum in het Stadhuis, Grote Kerkplein 15 Het Stadskantoor, Lübeckplein 2

Reacties op het concept-wijkontwikkelingsplan kunnen schriftelijk tot en met 8 september worden ingediend bij de Eenheid Wijkzaken, afdeling Gebiedsgerichte Programmering, postbus10007, 8000 GA in Zwolle.


---