Politie Gelderland-Midden

Ede; getuige herkent dief
Publicatiedatum: 27-08-2003

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de politie in de unit Midden op 29 mei aangehouden, omdat hij ondermeer wordt verdacht van een aantal diefstallen uit scholen. Daarbij nam hij met name LCD schermen weg. Nader onderzoek leidde diezelfde dag nog tot de aanhouding van een heler, een 57-jarige man uit Ede.

De dief had de pech dat een getuige hem herkende, toen hij met een gestolen computerscherm door Ede fietste. Dit verhaal, in combinatie met door de politie gevonden sporen leidde uiteindelijk tot de aanhouding. Bij de heler die later die dag is aangehouden, werd nog één scherm in beslag genomen. Naar aanleiding van de vondst van nog andere, kennelijk van diefstal afkomstige goederen, werd op 22 juli nog een 42-jarige Edenaar aangehouden.

Verschillende zaken
Aan de hand van de aangetroffen goederen heeft de politie enkele winkeldiefstallen, inbraken in kelderboxen en scholen vermoedelijk opgelost. In ieder geval verdenkt ze de 31-jarige man van een bedrijfsinbraak op de Galvanistraat; van boxinbraken op de Van der Hagenstraat en de Juliana van Stolberglaan; drie verschillende diefstallen uit een school op de Heyendaal en een winkeldiefstal op de Telefoonweg. De feiten werden gepleegd in de periode november 2002 tot en met de maand juni van dit jaar. De gestolen goederen zijn direct doorverkocht. Hiervan is dan ook vrijwel niets terug gevonden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---