Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-08-2003
Persberichten woensdagmorgen
Bert Visser 0651 - 611629

Evacuatie na gevaar voor asbest

VALTHE - Een aantal aanwonenden van de 12^e Laan in Valthermond is dinsdagavond ondergebracht in het Brughuus in Valthermond. Hij tijdelijke verhuizing werd noodzakelijk nadat en door de brand in een schuur aan het Noorderdiep asbest neerdwarrelde in de 12^e Laan. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat kinderen in het stro hebben gespeeld dat tegen de schuur stond opgestapeld. In de schuur stonden autos en een caravan.

Nadat de politie in eerste instantie de bewoners wiens huizen in de rook stonden had verzocht ramen en deuren gesloten te houden is later in overleg met de brandweer en de gemeente besloten over te gaan tot evacuatie.

Na metingen door een gespecialiseerd bedrijf en een uitleg aan de getroffen bewoners door de brandweercommandant en de medewerkers van het asbestverwijderingsbedrijf mochten de bewoners weer naar hun huizen terugkeren. In overleg met de gemeente is het Noorderdiep en de 12^e Laan afgezet voor het verkeer. Woensdag (vandaag) wordt de omgeving gereinigd.

Illegale afvalverbranding

RUINEN - De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen 69 jarige inwoner van Ruinen. In zijn opdracht hebben twee werknemers de inhoud van een container, bestaande uit bouwafval verbrand op een weiland op de Voor De Blanken.

Volgens de eigenaar was de container elders nodig en kon hij het afval niet kwijt op de gemeentelijke stortplaats.

Hond doodgereden

SCHIPBORG - Een 71 jarige automobiliste uit Nes kreeg dinsdagmiddag op de N34 bij Schipborg een plotseling overstekende hond voor haar auto. Ze kon het beest niet ontwijken. De hond, die aan de aandacht van zijn eigenaar was ontsnapt, werd door de klap gedood. De auto van de vrouw uit Nes liep frontschade op.

Crossfietsertje gewond

ELP - Een 9 jarige crossfietsertje uit uit Elp is dinsdagavond met kaakletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De jongen reed op De Gloep in Elp pardoes met zijn crossfiets tegen een geparkeerde auto.

Twee gewonden na aanrijding

VALTHE - Bij een verkeersongeval op de Exloerweg in Valthe zijn dinsdagavond twee mensen gewond geraakt en met borst en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Het ongeval gebeurde toen een 26 jarige automobilist uit Valthe met zijn bedrijfsauto vanaf een verbindingsweg rechtsaf de Exloererweg opreed. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de auto van een 26 jarige man uit Enschede. Bij hun pogingen een aanrijding te voorkomen werd een derde auto geraakt, bestuurd door een 79 jarige man uit Groningen. Die botste door de klap met zijn auto tegen een boom. Zowel hij als een 77 jarige passagiere zijn door de brandweer uit het wrak van hun auto gehaald.

Dronken achter stuur

DIEVER / COEVORDEN - Een 62 jarige automobilist uit Wateren liep tegen de lamp toen hij dinsdagavond op de Bosweg in Diever aan de kant werd gezet bij een gordelcontrole. Naast het feit dat hij zonder gordel achter het stuur zat roken de agenten een dranklucht. Bij de ademanalyse kwam de man op 0,8 promille en, omdat hij kortgeleden in Smilde is gepakt met een slok op, moest de man direct zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

Ook een 49 jarige automobilist uit Coevorden moet het voorlopig doen zonder zijn rijbewijs. Hij scoorde bij een alcoholcontrole op de Nordhornerstraat in Coevorden een ruime 0,8 promille. Uit de administratie van het OM kwam naar voren dat de man in februari van dit jaar voor hetzelfde feit een proces verbaal had gekregen.

Verkeerde verlichting

MEPPEL - De politie van Meppel heeft dinsdagavond op de Ceintuurbaan in Meppel een 22 jarige automobilist uit die plaats bekeurd omdat hij met foute verlichting reed. De voorkant van de auto was versierd met mistlichten en de achterkant werd verlicht door een blauwe tl balk.

Gokautomaat gekraakt

ROLDE - Bij een inbraak in een horecabedrijf aan de Hoofdstraat in Rolde zijn dinsdagnacht twee gokkasten gekraakt. De geldbakken zijn meegenomen. Men is de zaak binnengekomen na vernieling (Bulgaarse methode) van het slot van de voordeur. De politie heeft de lege geldbakken teruggevonden op de Grolloerstraat in de richting van de N33. De technische recherche van de politie onderzoekt de zaak op sporen.