Gemeente Zevenaar

ONDERWERP:
Verzoek financiële bijdrage in publicatiekosten boek Joodse oorlogsmonumenten in de provincie Gelderland.
Gelet op het cultuurhistorisch belang van de betreffende uitgave voor inwoners van de gemeente het gevraagde bedrag van 175,00 verlenen. Conform advies
Stichting Een Joodse Erfenis bereidt de uitgave voor: Joodse oorlogsmonumenten in de provincie Gelderland. Aangezien ook de herdenkingsplaquette bij de ingang van het gemeentehuis, gewijd aan de voormalige Joodse gemeenschap te Zevenaar, in het boek wordt opgenomen, wordt van gemeentewege de gevraagde bijdrage van 175,00 verleend.
Nummer: 03.4009
Verzoek jubileumbijdrage COC Midden Gelderland. Niet overgaan tot het verlenen van de gevraagde jubileumbijdrage, aangezien het rechtstreeks belang van de inwoners van deze gemeente daardoor in onvoldoende mate gediend wordt.
Besloten wordt ter ondersteuning van de activiteiten van het COC die in het kader van de jubileumviering worden georganiseerd een bedrag beschikbaar te stellen van 200,00.
TOELICHTING:
COC Midden Gelderland bestaat 50 jaar. De organisatie verzoekt een bijdrage van de gemeente in de kosten van de jubileumviering. Aangezien de belangen van de inwoners hierdoor in onvoldoende mate rechtstreeks gediend worden, wordt de gevraagde bijdrage niet verleend.

Nummer: 03.3566
Uitvoeren controles en metingen olie- en vetafscheiders. Instemmen met uitvoeren van het project.
Conform advies
Vanaf augustus tot eind december dit jaar zullen verschillende bedrijven binnnen de gemeente gecontroleerd worden op de lozing van afvalwater en de daarop betrekking hebbende voorzieningen. De controles zullen worden uitgevoerd door een medewerker van de afdeling bouwen, wonen en milieu eventueel vergezeld door medewerkers van waterschap of politie. Tijdens de controle bestaat de mogelijkheid dat een afvalwatermonster genomen wordt om vast te stellen of de lozingsnorm niet wordt overschreden. Verder worden de afmetingen en werking van de afscheiders en toebehoren gecontroleerd.