KNWV

27/8/2003
WEDSTRIJDZEILEN -


--> TEAMS AAN ELKAAR GEWAAGD TIJDENS MATCHRACE KAMPIOENSCHAP PROVINCIE ZUID-hOLLAND

Op dinsdagavond vormde De Kaag het toneel voor het Provinciaal Kampioenschap Matchracen Zuid-Holland. De zeilers waren van hoog niveau en hielden het publiek tot de laatste race in spanning.

Van de veertien teams drongen er vier door tot de halve finale. De eerste halve finale ging tussen het team Kooistra en Verhart. Het team Marjon Kooistra, een 470-zeilster, en Klaartje Zuiderbaan,
deelneemster aan de Volvo Ocean Race, bleek in twee races sterker dan team Verhart en Kortekaas. De andere halve finale verzeilden de teams Feitsma en Cuperus. Feitsma won deze halve finale met overtuiging.

Beide teams lagen in de laatste race van de finale tot het eerste rak centimeters van elkaar. Feitsma kon deze race en daarmee de finale, verzegelen door in het tweede rak afstand te nemen van Kooistra.

Onder de deelnemers bevond zich Albert Kooijman, voormalig Nederlands Kampioen Matchracen, vierde in het Wereld Kampioenschap J24 en Europees Kampioen J22 en J24: "Het Matchracen is aantrekkelijk en duidelijk voor zowel de zeilers als het publiek. Daarnaast stimuleert het ook de regels van het zeilen en het matchracen in het algemeen te goed te kennen." Ook Peter van Niekerk, deelnemer van de America's Cup, maakte deel uit van het enthousiaste publiek en merkte op: "Volgend jaar ben ik er absoluut bij!"


---

Het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen van Noord-Holland vindt plaats op donderdag 28 augustus a.s. in Amsterdam bij zeilschool Nautiek om 17.00 uur.
De finalewedstrijden van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen worden verzeild van 2 tot en met 7 september 2003 tijdens de HISWA te Water in IJmuiden. De andere finaleplaatsen zijn reeds bekend. Meer informatie over de winnaars, de wedstrijden en matchracen is ook te vinden op http://www.deltalloyd.nl/matchracen.

www.deltalloyd.nl/matchracen

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl