Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 27-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Extreem hoge snelheid
UTRECHT Dinsdagmiddag 26 augustus maakte een automobilist op de Keulsekade het wel heel erg bont. Hij passeerde een radarwagen van de politie met een snelheid van 123 km/uur, waar slechts 50 km/uur was toegestaan. In totaal werden 658 bestuurders gecontroleerd, waarvan 168 personen te hard reden.

Vrouw geschampt door bus
UTRECHT - Een 21-jarige vrouw uit Rotterdam werd dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur geschampt door een stadsbus. De vrouw stond op de Zamenhofdreef voor het kruispunt van de busbaan met het fietspad te wachten op de twee bussen die van rechts naderden. Toen de bussen voorbij waren, maakte de vrouw aanstalten om weg te rijden en zag daarbij de bus die van links kwam over het hoofd. Andere fietsers waarschuwden de vrouw nog, maar de vrouw botste tegen de bus en werd enkele meters meegesleurd. Zij kwam niet onder de bus terecht.

Met schaafwonden en blauwe plekken werd zij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Autokraker aangehouden
UTRECHT - Een 42-jarige man uit Utrecht werd in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.30 uur aangehouden op de J.P. Coenstraat. De man werd op heterdaad betrapt toen hij een auto aan het openbreken was. Een getuige die dit zag, belde de politie die de man aanhield en overbracht naar het bureau.
Het portier van de auto was beschadigd.
Bij de inbreker werd inbrekerswerktuig aangetroffen.

Overval op horecagelegenheid
UTRECHT Een horecagelegenheid aan de Madioenstraat werd dinsdagavond omstreeks 22.30 uur overvallen.
Twee jongens drongen de gelegenheid binnen en bedreigden de medewerkster met een wapen. Zij verlieten de winkel met onbekende buit. Vervolgens renden zij weg in de richting van de Laan van Nieuw Guinea.

Signalement van de verdachten: twee blanke jongens, waarvan er een ongeveer 1.75 meter lang was, blond haar had en een zwarte muts droeg. Van de andere verdachte is geen signalement bekend. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van district Marco Polo, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Mobieltje in de hand
UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht werd dinsdagavond bekeurd op de Oudegracht omdat hij niet handsfree belde.
Tijdens de aanhouding werd zijn medepassagier (een 44-jarige Utrechter) zo kwaad dat hij beledigingen uitte richting de agenten en hen het werk bijna onmogelijk maakte. Om die reden werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.
De 21-jarige man bleek ook geen rijbewijs bij zich te hebben, ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Wildkampeerders verwijderd
UTRECHT Acht Italiaanse jongeren werden dinsdagavond omstreeks 20.15 uur verwijderd uit het recreatiegebied De Voorveldse Polder. Tijdens controle op illegaal kamperen zagen agenten tenten staan. De jeugd verklaarde geen geld te hebben voor een camping. De politie liet hen alles inpakken waarna zij vetrokken met onbekende bestemming.