Eemland noord 10.45 uur

Utrecht 27-8-2003 - Persberichten district Eemland noord

Gordelcontrole in Bunschoten
BUNSCHOTEN Op de Westsingel en Brahmslaan is dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Van 80 voertuigen werden de inzittenden gecontroleerd. Dit leverde zeven bekeuringen op. Tijdens de controle is ook een bromfietser die geen helm droeg op de bon gegaan.

Dronken bestuurder
BAARN Door een agent werd dinsdag rond 23.30 uur op de Nieuw Baarnstraat een 31-jarige autobestuurder uit Baarn gecontroleerd op alcoholgebruik. Met deze bestuurder en een inzittende volgde echter een woordenwisseling. De situatie werd voor de agent dermate bedreigend dat hij zich genoodzaakt zag om pepperspray te gebruiken. Met hulp van opgeroepen collegas, kon de man worden aangehouden. In het politiebureau van Baarn kwam uit de ademanalyse 610 ug/l naar voren. Vervolgens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Meisje gewond bij botsing
BUNSCHOTEN Bij een kop-staartbotsing op de Oostelijke randweg is dinsdag rond 15.45 uur een 12-jarig meisje uit Bunschoten gewond geraakt. Zij zat in de auto, die bestuurd werd door haar 40-jarige moeder. De vrouw reed in de richting van de Botstraat, toen zij ter hoogte van de Botter te laat merkte dat haar voorgangers afremden. Door de klap kwam het meisje met haar gezicht tegen de voorruit. Hierdoor liep zij onder meer een gebroken neus en oogletsel op.