Hogeschool van Amsterdam

Nieuwe HvA-opleiding Reclame-, Marketing- en Communicatiemanager trekt 200 studenten

(27 augustus 2003)

Circa 200 studenten hebben zich aangemeld voor de nieuwe opleiding Reclame-, Marketing- en Communicatiemanager aan het Instituut voor Media en Informatie Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De opleiding, die deze maand start, moet over vier jaar marketingcommunicatiemanagers afleveren die praktische vaardigheden combineren met sterke strategische en visionaire kwaliteiten.

Met de nieuwe opleiding Reclame-, Marketing- en Communicatiemanager (RMC) speelt de HvA in op de vraag in de marketingcommunicatiewereld naar vakmensen met een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau. Dit blijkt uit marktonderzoek dat is gedaan in opdracht van de Universiteit van Amsterdam en de HvA. Als vereiste competenties werden genoemd beleidsvoorbereiding en uitvoering, strategisch denken, het ontwikkelen van plannen en advisering. Behalve in de markt is er ook bij schoolverlaters behoefte aan deze nieuwe opleiding, zoals blijkt uit de hoge instroom.

Het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM), dat met de opleiding RMC zijn pallet van op de mediawereld gerichte opleidingen verbreedt, heeft de afgelopen jaren intensief overlegd met de beroepspraktijk en met brancheverenigingen zoals de Vereniging van communicatie-adviesbureaus Vea, het Nederlands Instituut voor Marketing Nima, en GEA adviesgroep.

Het MIM is in 1999 opgericht en wordt geleid door de uit de uitgeverswereld afkomstige Peter van Gorsel. Inmiddels zijn er vier aan elkaar verwante media-opleidingen opgezet: Uitgever/Marketingmanager, Redacteur/Productmanager, Informatiemanager (voltijd en deeltijd), en nu dus Reclame-, Marketing- en Communicatiemanager. De studenten van de vier opleidingen volgen hetzelfde propedeuse-programma en kiezen daarna voor een van de vier genoemde richtingen. Daarnaast heeft het MIM de opleiding Interactieve Media. In het kader van de intensieve samenwerking met de Universiteit van Amsterdam is het streven om de bacheloropleidingen van het MIM aan te laten sluiten bij masteropleidingen aan de UvA.

Meer informatie over de media-opleidingen van het MIM vindt u op www.mim.hva.nl.


---

Contactpersoon voor de pers

Astrid Prummel
tel. 020 570 26 08
e-mail: a.c.prummel
@mc.hva.nl