Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 27-08-2003
Persberichten district Heerlen / Kerkrade (JC 11.30u) Woensdag 27 augustus 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, winkeldiefstal
In een winkel in het Corio Center in Heerlen werd dinsdag 27 augustus omstreeks 15.00 uur een vrouw betrapt met het wegnemen van enkele goederen. Toen zij daarover door een personeelslid werd aangesproken, gaf zij op niet mis te verstane wijze aan dat deze moest oprotten. Daarom werd de beveiliging en de politie gewaarschuwd. De ter plaatse gekomen agenten zagen de bedoelde vrouw op het terras van een snackbar zitten. Op het moment dat de vrouw vernam dat zij werd aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal, begon zij luidkeels te schreeuwen en met de armen wild om zich heen te slaan. Het 8-jarig dochtertje van de verdachte, raakte van het gedrag van haar moeder overstuur en begon te huilen en wilde wegrennen, maar werd opgevangen.

De politie wist de 38 jarige inwoonster van Hoensbroek met veel pijn en moeite in bedwang te krijgen en werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De diefstal zal middels een snelrechtprocedure worden afgehandeld.

Brunssum, schennispleger
In het Vijverpark in Brunssum werd op dinsdag 26 augustus omstreeks 21.00 uur twee vrouwen ongewild geconfronteerd met een man, die zijn ontbloot geslachtsdeel toonde. De man stond tussen de struiken. Zij liepen vlug door en werden korte tijd later door een fietser ingehaald. Dit bleek dezelfde man te zijn en onder het voorbij rijden pleegde bij een van de vrouwen een ontuchtige handeling. De twee 19 jarige inwoonsters van Brunssum deden aangifte bij de politie en konden een goed signalement opgeven. De politie stelt een onderzoek in.

Bocholtz, meisje van fiets geduwd
Op de Rolduckerweg in Kerkrade werd omstreeks 22.00 uur een 16 jarig meisje door onbekenden van haar fiets geduwd, waardoor zij tenval kwam.
Het meisje, woonachtig in Bocholtz, was met haar fiets op weg naar een vriendin in Kerkrade. Toen zij op het onverlichte gedeelte van de Rolduckerweg reed, hoorde zij van achteren een bromfiets naderen. Even later reed deze naast haar en bleef naast haar rijden. De passagier gaf haar onverwacht een duw, waardoor zij van haar fiets viel. Zij liep geen letsel op. De bromscooter reed daarna weg. Omdat het donker was en beide personen een helm droegen, kon zij geen signalement geven.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf, aanrijding met letsel
Op de Palenbergerweg in Landgraaf vond dinsdag 26 augustus omstreeks 18.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De fietser raakte daarbij ernstig gewond en werd per Duitse ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Geilenkirchen, alwaar hij werd opgenomen op de intensive care.
Het slachtoffer, een 18 jarige inwoner van Gillrath, fietste op de Palenbergerweg in de richting van Rimburg. Aldaar kwam hem een personenauto tegemoet gereden, die met nog onbekende oorzaak, op de weghelft waar de fietser reed, terecht kwam en vervolgens aanreed. Als gevolg van de aanrijding kwam de fietser ten val en bleef met ernstig hoofdletsel op de grond liggen. De man verkeert buiten levensgevaar. Van de 18 jarige inwoner van Geilenkirchen, die de auto bestuurde, werd het rijbewijs ingevorderd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.