Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 151
Datum: 27 augstus 2003

zorg vraaggestuurd bij Thuiszorg Zuidwest
FRIESLAND EN DE FRISSEL

Thuiszorg zuidwest friesland en woonzorggroep de frissel in sneek ontvangen een subsidie van e 120.000,- van de provincie fryslÂn. de beide instellingen willen een project beginnen waarmee cliËnten zoveel mogelijk vraaggericht geholpen worden.

Het project van Thuiszorg Zuidwest Friesland en de Frissel omvat een fundamenteel andere aanpak van zorgverlening dan tot nu toe in veel gevallen wordt aangeboden. De cliënt kan zelf invloed uitoefenen op de plaats, de vorm en de inhoud van de zorg én het moment waarop dat wordt geboden. De manier van werken vergt een cultuuromslag bij zowel verzorgenden als bij de zorgverlenende organisaties. In het project wordt dan ook de nadruk gelegd op scholing van verzorgenden om hen voor te bereiden op de nieuwe manier van werken.

Het project vloeit voort uit een eerder door de provincie gefinancierd onderzoek naar vraagsturing. De resultaten van dit onderzoek worden nu in de praktijk uitgewerkt. De ervaringen in dit project worden beschreven in een handboek met aanbevelingen voor andere organisaties.


---- --