Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 augustus 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Ernstig gewond na val met fiets

Mevrouw komt te vallen na aanrijding met andere fietster

Enschede

Dinsdagmiddag 26 augustus, om ongeveer 15.10 uur, vond op de rotonde Broekheurnering / Knalhutteweg / Zuid Esmarkerrondweg in Enschede, een aanrijding plaats. Een 67 jr. Enschedese mevrouw fietste over de rotonde uit de richting van de Vlierstraat, gaande in de richting van het Stroink. Ze fietste de rotonde drie kwart rond, waarbij ze twee jonge meisjes op een fiets tegenkwam. Vlak bij de mevrouw gekomen, gingen de twee meisjes ieder hun weg en raakte een van de twee met het voorwiel van haar fiets, het wiel van de 67 jr. mevrouw, die daardoor ten val kwam. Het meisje die de aanrijding veroorzaakte fietste, hoogstwaarschijnlijk van schrik, hard door. Het slachtoffer kwam zo ongelukkig terecht, dat ze met ernstig beenletsel met een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis waar ze werd opgenomen. De politie wil uiteraard graag in contact komen met de beide meisjes en daarnaast met mogelijke getuigen van het ongeval. (bps: 03-112621)

Aanrijding met letsel, na verjagen vlieg

Vrouw van fiets gereden door automobiliste

Enschede

Een 74 jr. Enschedese automobiliste, reed dinsdagavond 26 augustus, om ongeveer 20.00 uur, over de Burgemeester van Veenlaan in haar woonplaats. Al rijdende probeerde ze een vlieg uit haar auto te verjagen. Hierbij had ze haar auto niet meer geheel onder controle en reed daarbij achterop een 23 jr. fietster uit Enschede die over de fietssuggestiestrook naast de rijbaan fietste. Deze laatste kwam ten val en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze voor onderzoek werd opgenomen. (bps: 03-112737)

Rijden onder invloed

Auto geen APK, bestuurder 1.15 promille

Enschede

Dinsdagavond 26 augustus, rond 20.15 uur, bleek bij een controle op de GJ van Heekstraat, dat de auto van een 54 jr. Enschedeer, niet APK gekeurd was. Bovendien bleek dat de 54 jr. te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.15 promille uit. Pv's terzake de APK en het rijden onder invloed worden opgemaakt. (bps: 03-112721)

Ergerlijke mishandeling

Twee jongens, na woordenwisseling over rijgedrag, mishandeld

Enschede

Woensdagmorgen 27 augustus, om ongeveer 01.20 uur, werd gemeld dat twee jongens op de MH Tromplaan in Enschede, waren mishandeld door een viertal inzittenden van een auto. De twee jongens, Enschedeers van 19 en 21 jaar, waren vanuit de Enschedese binnenstad lopend op weg naar huis. Bij de voetgangersoversteekplaats Tromplaan - Ripperdastraat in Enschede, kregen de twee geen voorrang van een grijze Peugeot 206 waarop een woordenwisseling volgde. De twee jongens liepen daarop verder de Tromplaan op. Ter hoogte van het Volkspark werden ze ingehaald door de grijze Peugeot en de vier inzittenden stapten uit en begonnen op de twee in te slaan. Bloedende wondjes aan armen en gezicht was het gevolg. De vier waren weer ingestapt en weggereden. Door de politiemensen zijn de twee naar de poli van het ziekenhuis gebracht, waar ze aan hun verwondingen zijn behandeld. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-112794)

Automobilist mishandeld

Na onenigheid, met stroomschok-apparaat bewerkt

Enschede

Een 30 jr. automobiliste uit het Duitse Rheine, reed dinsdagavond 26 augustus, om ongeveer 21.30 uur, over de van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Naast haar zat een 28 jr. man uit Neuenkirchen, ook in Duitsland. De van Leeuwenhoekstraat is gedeeltelijk erg nauw, waarbij het moeilijk is dat twee auto's elkaar passeren op deze vernauwingen. Bij een van deze vernauwingen kwam de twee een donkerkleurige, zwart of donkerblauw, BMW tegemoet. De bestuurder van deze BMW gebaarde dat de 30 jr. achteruit moest rijden. Dit kon ze niet omdat achter haar een andere auto stond. De 28 jr. man uit Neuenkirchen stapte uit om dat aan de bestuurder van de BMW te laten zien. Deze stapte ook uit en begon direct op de 28 jr. in te slaan. Toen de 28 jr. weer probeerde in te stappen, werd hem van achteren iets in zijn rug geduwd, waardoor hij dubbelklapte en veel pijn voelde. Hij voelde zich verlamd en suf. De 30 jr. automobiliste had gezien dat de bestuurder van de BMW een op een scheerapparaat gelijkend voorwerp in de hand had gehad en daarmee de 28 jr. op de rug had gestoken, waarop deze dubbel was geklapt. Het vermoeden bestaat dat dit apparaat iets is geweest waarmee stroomstoten worden opgewekt. Hierop was de bestuurder van de BMW weer ingestapt en was hij met hoge snelheid achteruit gereden. Het gaat hierbij om een Nederlandse man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.80 m lang, hij had kort blond haar en droeg een groen T-shirt met wit opschrift. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-112777)

Aanhouding na mishandeling

Op aanwijzen getuigen, man aangehouden na mishandeling

Enschede

Woensdagmorgen 27 augustus, om ongeveer 04.25 uur werd door surveillerende politiemensen een opstootje geconstateerd op de Oude Markt in Enschede. Bleek dat een 22 jr. Enschedeer op zijn gezicht was geslagen door een andere man. Deze man, naar later bleek ook een 22 jr. Enschedeer, werd door getuigen aangewezen. Hij liep reeds een eindje verderop. Hij werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. Een onderzoek naar het waarom van het geheel wordt onderzocht. (bps: 03-112814)


---- --