Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanhouding wegens mishandeling

Verdachte van mishandeling aangehouden nadat hij door aangever op straat was herkend

Almelo

Op dinsdag 26 augustus omstreeks 15.26 uur werd een 24-jarige Almeloër aangehouden als verdachte van een mishandeling. Deze vond plaats op de avond van 2 juli jl. aan de Gravenallee in Almelo. Een 71-jarige Almeloër was daar door een voorbij fietsende man met een stok op zijn hoofd geslagen. Hij liep daardoor een blauw oog en een behoorlijke zwelling op. Het slachtoffer kwam de verdachte op dinsdag 26 juli weer tegen en meldde dit. De politie kon de verdachte daarop aanhouden. De verdachte is voor verhoor opgesloten. (bps: 03-087739)

Aanrijding met letsel

Automobilist veroorzaakt aanrijding nadat hij geen voorrang verleend had

Aadorp

Op dinsdag 26 augustus omstreeks 17.49 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Westermaatweg ter hoogte van de afslag met de Schout Doddestraat in Aadorp. Een 24-jarige Almeloër reed over de Westermaatweg en wilde links af de Schout Doddestraat in rijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een hem tegemoet komende 33-jarige Almeloër. Bij de aanrijding raakte de 33-jarige gewond aan nek en arm. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. (bps: 03-112711)

Diefstal telefoons

Uit een bedrijfsauto werd een grote hoeveelheid mobiele telefoons gestolen

Almelo

Op dinsdag 26 augustus tussen 12.20 uur en 13.00 uur werd een bedrijfsauto opengebroken aan de Werfstraat in Almelo. De 20-jarige bestuurder moest een bestelling afleveren. Bij terugkomst ontdekte hij de inbraak. In de auto bevonden zich uitsluitend grote hoeveelheden mobiele telefoons. Daarvan is een onbekende hoeveelheid weggenomen. (bps: 03-112506)

Aanhouding gezochte

Man aangehouden wegens openstaan van vonnis van 90 dagen

Almelo

Op dinsdag 26 augustus omstreeks 10.27 uur werd een 34-jarige Almeloër aangehouden in zijn woning. De verdachte had nog een straf uit te zitten van 90 dagen. Hij is overgebracht naar het Huis van Bewaring en opgesloten. (bps: 03-112374)

Roodlichtcontrole

Naar aanleiding van klachten en geconstateerde overtredingen houdt politie roodlichtcontrole

Almelo

De politie ontving meerdere klachten omtrent het negeren van het rode verkeerslicht op de kruising Ootmarsumsestraat/Wanscherweg/Wijlre in Almelo. Daarop werd op de vroege ochtend van dinsdag 26 augustus een controle gehouden op genoemde kruising. Geconstateerd werd dat grote groepen schoolgaande jeugd op fietsen het rode licht negeert. Er wordt zelfs niet de moeite genomen om het knopje in te drukken. Daardoor gebeurt het dat automobilisten midden in een groep fietsers terechtkomen en niet meer voor- of achteruit kunnen, terwijl zij groen licht hebben. Sommige groepen zijn langer dan 100 fietsers, die dan als een aaneengesloten rij door het rode licht fietsen., zonder af te remmen en om zich heen te kijken. Er is hier duidelijk sprake van gevaarzetting. De politie zal contact opnemen met de scholen waartoe de fietsers behoren. Door de massa was het de politie niet mogelijk alle overtreders te bekeuren. In totaal werden 56 fietsers en 2 automobilisten bekeurd voor het negeren van rood licht; 3 bromfietsers zonder helm; 1 bromfietser op de busbaan; 6 automobilisten zonder gordel. De controles zullen de komende weken worden herhaald.(bps: 03-112352)


---- --