Gemeente Dordrecht

vreemde ogen

---

Extra geld voor Speelstraat in Oud-Krispijn

Vincent Brinkhof
Het college van Burgemeester en Wethouders vraagt de gemeenteraad om een extra krediet beschikbaar te stellen van EUR 109.815 om in 't Vierkant achter Oud-Krispijn een `Speelstraat' te creëren.

De aanleiding voor dit project was de (particuliere) woningverbetering in `t Vierkant en de behoefte vanuit de wijk aan verbetering en uitbreiding van de speelvoorzieningen.

Het ontwerp voor de `Speelstraat' Brederodestraat en het speelplein aan het Roemer Visscherplein, is dan ook in samenwerking met een werkgroep van buurtbewoners gemaakt. Half juni zijn de omwonenden over de plannen geïnformeerd. Hier zijn kritische vragen gesteld over het beheer en onderhoud van de Speelstraat. Stadswerken maakt een beheerplan.

Behalve een beheerplan is er ook een verkeersbesluit nodig, omdat een deel van de Brederodestraat voor verkeer wordt afgesloten. Het besluit wordt in week 36 gepubliceerd in Gemeentenieuws, de wekelijkse nieuwspagina van de gemeente Dordrecht in de Stem van Dordt. Na afronding van de bijbehorende procedure zal worden begonnen met de uitvoering.