Gemeente Enschede

Aantal inzendingen Ideeënprijsvraag Monument Vuurwerkramp overweldigend


Enschede, 27-08-2003

De Ideeënprijsvraag Monument Vuurwerkramp heeft in totaal 299 inzendingen opgeleverd. Deze vliegende start voor een monument ter herdenking van de vuurwerkexplosie op 13 mei 2000 overtrof verreweg de verwachtingen van het Comité Monument Vuurwerkramp. De tien genomineerden worden op 3 oktober bekend gemaakt.

Het Comité Monument Vuurwerkramp heeft in april een open internationale ideeënprijsvraag uitgeschreven namens de gemeente Enschede. Centraal hierin staat de vraag hoe de herinnering aan de vuurwerkramp gestalte te geven. Opvallend aan deze ideeënprijsvraag is dat de inzenders niet om concrete ontwerpen is gevraagd, maar om een idee, voorstel of een programma.

Een onafhankelijke jury van betrokkenen en deskundigen, onder voorzitterschap van prof.dr. Anne van der Meiden heeft inmiddels de tien beste inzendingen, die een premie van 1.000 euro ontvangen, geselecteerd. Alle inzendingen worden geëxposeerd in het Balenmagazijn. Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling op vrijdag 3 oktober om 16.00 uur zal Roelof Bleker, de wethouder Wonen, Leefomgeving en Grondzaken, de tien genomineerden bekendmaken. De expositie is t/m 2 november te bezichtigen.

Na een openbaar debat over de nominaties adviseert de jury aan de gemeente welke vijf ideeën voor een verdere uitwerking in aanmerking komen. Het winnende ontwerp zal gerealiseerd worden in het nieuwe park Lasonderbleek dat wordt aangelegd op de plek waar de vuurwerkexplosie plaatsvond.

De website www.monumentvuurwerkramp.nl bevat actuele informatie omtrent de prijsvraag.

---

Gepubliceerd op 27-08-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten