BedrijfsautoRAI

27-08-2003

Peugeot bedrijfsautos voor professionals

De Peugeot-bedrijfsautos passen zich maximaal aan de wensen van de klant aan. Daarmee biedt het Peugeot-bedrijfsautogamma voor vrijwel elk bedrijf een passende oplossing. Bovendien beschikt elke Peugeot-bedrijfsauto over sterke eigenschappen zoals comfort, veelzijdigheid en lage exploitatiekosten.

Het vrijwel complete bedrijfsautogamma en de deskundige dealerorganisatie dragen er aan bij dat de Peugeot-bedrijfsautos een goede positie hebben op de markt. De introductie van de nieuwe Peugeot 307 Commercial op de Bedrijfsauto RAI 2003 zal deze positie verder versterken.

Peugeot heeft vier modellen op de Nederlandse bedrijfsautomarkt. De 307 Commercial is een handige bedrijfsauto met vrijwel alle kenmerken van een gewone personenauto. Daarnaast is er de Peugeot Partner, die marktleider in zijn klasse is. Een stuk groter is de veelzijdige Peugeot Expert. Ook de Expert past zich moeiteloos aan de wensen van de klant aan. Innovatief is de Peugeot Boxer. Met nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld een parkeerhulp is de Boxer een bijzonder goede aanbieding in zijn klasse.

307 Commercial
De Peugeot 307 Commercial is gebaseerd op de succesvolle Breakversie. Hoewel de Commercial een bedrijfsauto is, kan de auto daarnaast vrijwel volledig profiteren van het comfort van een personenauto. Ook profiteert de 307 Commercial van vrijwel alle veiligheidsvoorzieningen die de 307 Break te bieden heeft. Zo behoren twee airbags, ABS met noodremassistentie, anti-whiplash hoofdsteunen en gordelspanners tot de standaarduitrusting van de Commercial. Tevens is ESP standaard op de HDi 110 pk. Omdat het dak van de auto niet verhoogd hoeft te worden om te voldoen aan de fiscale eisen voor bedrijfsautos, behoudt de auto zijn esthetische lijnen en dus ook zijn goede uitstraling. Bijzonder is dat de 307 Commercial HDi 110 als eerste bedrijfsauto leverbaar is met een roetfilter (F.A.P), waardoor de roetuitstoot van deze versie tot vrijwel niets gereduceerd wordt

Partner bedrijfsauto
De Partner is een zeer praktische bedrijfsauto die voldoende laadruimte maar daarnaast ook veel comfort biedt. De Partner bedrijfsauto is met een marktaandeel van ruim 6 procent marktleider in het F1-segment. De auto werd eind 2002 aangepast. Door zijn compacte afmetingen is de auto zeer handig op de steeds drukkere wegen en in de nauwe stadscentra. De Partner is comfortabel, heeft een aangename hoge zit en zorgt ervoor dat zowel bestuurder als passagier makkelijk in en uit kunnen stappen. Bovendien beschikt de Partner over een grote laadruimte die goed toegankelijk is. De klant kan kiezen uit een benzinemotor en twee economische dieselmotoren, waarvan een 2.0 HDi met commonrail-inspuiting. Daarnaast is de Partner nu af-fabriek leverbaar met een milieuvriendelijke aardgasmotor. De Peugeot Partner is een bedrijfsauto op maat. De klant die desondanks nog meer specifieke eisen stelt aan zijn/haar bedrijfsauto heeft bij de Partner talrijke mogelijkheden om de auto met bijzonder handige opties verder aan te passen.

Expert met sterke HDi
Ook de Peugeot Expert behoort nog altijd tot de beste autos in zijn klasse. De Expert sluit dan ook volledig aan bij de wensen van de klant. Naast de krachtige 138 pk (100 kW) 2.0 benzinemotor en een atmosferische 1.9 diesel van 70 pk (51 kW) is er een 95 pk (70 kW) of een 110 pk (80 kW) 2.0 HDi motor leverbaar op de Expert. De Expert is met een laadvolume van 4 m³ of 5 m³ een maat groter dan de Partner, maar is eveneens zeer praktisch in het gebruik. De Expert is leverbaar met een korte en een lange wielbasis, met een enkele of dubbele cabine of als koelwagen. De Peugeot Expert is bijzonder compleet uitgerust. Zo beschikt de auto bijvoorbeeld over een standaard in hoogte verstelbaar stuurwiel. Tevens wordt er bij de optie airconditioning ook een thermisch isolerende voorruit geleverd. Als extra is een optiepakket Pack Avantage leverbaar.

De innovatieve Boxer
Na zijn introductie in 1994 heeft de Peugeot Boxer een nieuw tijdperk ingeluid voor de bedrijfsautos van Peugeot. Mede daarom is de Peugeot Boxer dan ook in 1998/1999 verkozen tot Bestelauto van het Jaar. In 2002 is de Peugeot Boxer vernieuwd zodat de auto weer helemaal aangepast is aan de laatste stand van de techniek en uitrusting. De Boxer kan geleverd worden met drie HDi-motoren van 2.0 tot 2.8 liter en kan optioneel voorzien worden van diverse technische noviteiten zoals bijvoorbeeld een parkeerhulp. De nieuwe Boxer is in diverse carrosserieën met verschillende maten te leveren. De Boxer is het model van Peugeot in het K2/K3-segment. Deze marktsegmenten kenmerken zich door een maximaal GVW van 3.500 kg. In deze klasse ligt het nuttig laadvermogen tussen de 900 kg en de 1800 kg en het laadvolume ligt tussen de 7,5 m³ en de 14 m³.

Boxer 4x4
De Peugeot Boxer 4x4 is af fabriek te bestellen. De vierwielaandrijving is leverbaar op de Boxer 2.8 HDI en 2.0 benzine en kan tijdens het rijden, tot 60 km/u, via een schakelaar op het dashboard worden in- en uitgeschakeld. Standaard bevat deze Boxer 4x4 een hydraulische viscokoppeling die de aandrijfkracht automatisch over de voor- en achteras verdeelt. Onder normale condities rijdt de Boxer 4x4 op voorwielaandrijving en wanneer vierwielaandrijving nodig is, wordt deze automatisch ingeschakeld. De bodemvrijheid is met 3 cm verhoogd.

Speciale aanpassingen op maat gemaakt voor de klant Om de laadruimte van de Partner, Expert of Boxer optimaal te benutten kan deze voorzien worden van een vloer, zijwandbetimmering en een scheidingswand. Deze carrosserieaanpassingen kunnen worden verzorgd door Gefco Automotive. De aanpassingen vinden plaats in Oosterhout, waar de nieuwe autos het land binnenkomen. Op deze wijze kan er maximaal geprofiteerd worden van de kennis, ervaring en professionaliteit van Gefco. Bovendien hoeven er zo geen extra transportkosten gemaakt te worden. De Expert met lange wielbasis en de Boxer zijn leverbaar met een dubbele cabine. De Expert en de Boxer worden gebouwd op basis van een gesloten bestel. De Boxer economische dubbele cabine wordt gebouwd op basis van de combi en de luxe dubbele cabine op basis van de minibus. De Expert en de Boxer luxe dubbele cabines worden omgebouwd bij Terberg Specials B.V. De Boxer standaard dubbele cabine en de Boxer economische dubbele cabine worden bij Gefco Automotive omgebouwd.

Geïsoleerde gekoelde gesloten bedrijfsauto
De Partner, de Expert en de Boxer kunnen door Gefco Automotive worden omgebouwd tot koelwagen. De bedrijfsautos worden geïsoleerd met een exact op maat ontworpen isolatieset van ECP. Voor de koelunit bestaat er de keuze tussen Thermo King en Diavia Frigosoft.

Thermo King
Half geïntegreerde dakunit. Door de vormgeving van de Peugeot bedrijfsautos (oplopende daklijn) en de lage opbouw neemt de totale wagenhoogte niet toe. De condensor aan de buitenzijde van het voertuig levert een grote capaciteit. De compressor wordt door de verbrandingsmotor aangedreven (V-snaar). De compressor in de Partner wordt door middel van een batterij aangedreven. Er wordt dan gebruik gemaakt van een zwaardere dynamo (120 Ampère, origineel Peugeot). Voordeel hiervan is een eenvoudiger montage en de unit is gelijk voorbereid voor nachtkoeling. Nachtkoeling (toch koelen als de motor niet draait) en vriesunits zijn leverbaar.

Geïsoleerde vrieswagen
Met een vries-isolatiepakket van ECP en een Thermo King koelunit kan Gefco Automotive de Partner en de Expert uitvoeren als vrieswagen. Het isolatiepakket heeft dan een grotere isolatiewaarde en de koelinstallatie een grotere capaciteit.

De 307 Commercial is er vanaf 14.637,- euro, de Partner Bedrijfsauto heeft een prijs vanaf 9.280,- euro en de Peugeot Expert is leverbaar vanaf 12.380,- euro. De Peugeot Boxer tenslotte is er vanaf 14.500,- euro. Alle prijzen exclusief BTW.