1e persbericht van woensdag 27 augustus 2003

Eindhoven 27-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van baldadigheid aangehouden

Op het Stationsplein is dinsdagavond rond 20.45 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding diverse fietsen en glas op het wegdek van het Stationsplein hebben gegooid. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal bromfiets

Een 33-jarige inwoner van Eindhoven is woensdagmorgen om 01.00 uur op de Morsestraat aangehouden. De man was in het bezit van een snorfiets die op 16 augustus als gestolen was opgegeven. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten. In zijn rugzak trof de politie een vleesmes aan en een portefeuille die op 26 augustus was buitgemaakt bij een inbraak in een personenauto in Budel. De bromfiets, het mes en de portefeuille zijn voor onderzoek inbeslaggenomen.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Op de Braambesweg zijn dinsdagavond om 21.00 uur twee inwoners van Eindhoven van 37 en 29 jaar aangehouden. Zij bemoeiden zich met een ruzie tussen een ex man en zijn vriendin. De 37-jarige begon te slaan en werd onder hevig verzet aangehouden. De 29-jarige man wilde de aanhouding verhinderen en is ook onder verzet aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs ingevorderd na rijden met teveel drank op

Op de Wattstraat is woensdagochtend rond 1.45 uur een 39-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,30 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vader en zoon aangehouden na diefstal

Dinsdagavond om 18.30 uur zijn op Neckerspoel twee inwoners van Eindhoven aangehouden. De jongste, 18 jaar oud, wordt er van verdacht kort daarvoor bij een winkel aan de Hermanus Boexstraat een doos met relatiegeschenken te hebben gestolen. Toen de agenten de man op Neckerspoel zagen zitten had hij de doos met geschenken bij zich. Hij werd aangehouden. Zijn vader (44 jaar oud) die bij hem was verzette zich tegen de aanhouding van zijn zoon. Het verzet van de vader resulteerde er in dat ook hij werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De zoon is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: XTC-pillen

De politie heeft dinsdagavond rond 20.00 uur een zak met enkele honderden XTC-pillen in beslaggenomen. De pillen werden in de auto gevonden van een 21-jarige Utrechtenaar. Nadat de man de politie bemerkte probeerde hij met zijn auto weg te komen maar op de Stationsweg gaf hij zijn vluchtpoging op. De Utrechtenaar is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Man met gestolen autoradio aangehouden

Woensdagmorgen om 3.15 uur is op De Kegelbaan in Helmond een 37-jarige Helmonder aangehouden. Agenten zagen de man op de Markt lopen. Hij had een tas bij zich. Toen hij de agenten zag probeerde hij via een steegje weg te komen maar desondanks ontkwam hij niet aan een controle. In de tas zat een autoradio die van diefstal afkomstig was. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Waar de radio is gestolen is nog niet bekend.

Helmond: Man gewond na ruzie

Dinsdagavond om 22.40 uur is in de Azalealaan in Helmond een 43-jarige inwoner van die stad aangehouden. Hij had die avond ruzie gekregen met zijn buurman (60). Tijdens de ruzie werd de buurman met een ijzeren staaf tegen zijn lichaam geslagen. De man heeft zich met diverse kneuzingen in een ziekenhuis laten behandelen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte op heterdaad betrapt bij inbraak auto

Op de Van Brusselstraat is woensdagochtend rond 1.10 uur een 39-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt door de politie terwijl hij inbrak in een auto op de eerdergenoemde straat. Toen de politie tegen de man zei dat hij moest blijven staan liep hij gewoon door. De politie sprak hem nogmaals aan waarop de man een schroevendraaier te voorschijn haalde en een agent hiermee bedreigde. Vervolgens dreigde de agent met pepperspray waarop de verdachte aangehouden kon worden. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Aarle-Rixtel: Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

Dinsdagavond om 22.30 uur is op de Laarweg een 32-jarige inwoner van Aarle-Rixtel aangehouden. In een loods aan de Laarweg werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 644 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn ter vernietiging inbeslaggenomen en afgevoerd. De verdachte, die het pand huurde, is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Verdachte van winkelinbraak aangehouden

Na een melding van een inbraak in een winkel aan de Eindhovenseweg heeft de politie woensdagochtend meteen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Brink zagen zij drie verdachten hard weglopen richting de Rulstraat. Op de Varenstraat kon rond 3.30 uur een 20-jarige inwoner van Vught aangehouden worden. De twee andere personen wisten te ontkomen. Van hen ontbreekt tot nu toe nog elk spoor. Uit de winkel werden rookwaren gestolen. Een ruit werd vernield om binnen te komen. In de directe omgeving speurde een diensthond de buit op, enkele tientallen sloffen sigaretten en shag. Deze zijn inmiddels weer terug bij de winkel. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Gemert: Jongeman aangehouden na diefstal fiets

Een 17-jarige inwoner van Gemert is dinsdagavond om 20.30 uur op de Voort aangehouden. Een getuige zag de jongeman, samen met een andere jongen, lopen met een afgesloten fiets. Zij konden geen verklaring geven voor de herkomst van de fiets. De 17-jarige verdachte is voor onderzoek aangehouden en ingesloten. De andere dader kon ontkomen. De fiets bleek op 26 augustus van de Pastoor Attendorenstraat te zijn weggenomen.

Valkenswaard: Verdachten met verdovende middelen aangehouden

Op een parkeerterrein van een bosperceel aan de Valkenswaardseweg zijn dinsdagavond net voor middernacht een 30-jarige man en een 37-jarige vrouw, beiden uit Duitsland, aangehouden. Bij een controle bleek dat zij een paar gram marihuana en bijna 4 gram amfetamine bij zich hadden. De drugs zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.