Provincie Limburg

Informatiebijeenkomsten over Reconstructie (185) Speciaal voor de agrarische sector

In de eerste week van september start de Provincie Limburg met een serie informatiebijeenkomsten over de Reconstructie in Noord- en Midden Limburg. Deze bijeenkomsten, bedoeld voor agrariërs, lopen vooruit op de tervisielegging en inspraak rond het Reconstructieplan. Dat plan is van groot belang is voor de agrarische sector, omdat het duidelijkheid biedt over stankregelgeving, de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), de ammoniakrichtlijn, de Habitatrichtlijnen en duidelijkheid over de plaatsen waar (voldoende) ontwikkelingsruimte is voor intensieve veehouderijbedrijven. Komend najaar leggen Gedeputeerde Staten het Reconstructieplan Noord-en Midden-Limburg ter visie. Daarna zullen Provinciale Staten het plan vaststellen.

Speciaal voor agrariërs heeft de provincie in samenwerking met de LLTB een serie bijeenkomsten ontwikkeld om de agrarische sector optimaal te informeren over de Reconstructie. De bijeenkomsten zijn bedoeld om antwoord te geven op vragen uit de sector en toegankelijk voor alle agrariërs, ongeacht of zij lid zijn van de LLTB.

Eerste stap: regionale informatiebijeenkomsten
In de eerste plaats gaat de Provincie informatie geven over het Reconstructieplan. Het gaat in deze bijeenkomsten nog niet om een inhoudelijke discussie, maar het bijpraten over de inhoud en bedoelingen van het Reconstructieplan. De LLTB zal wel kort reageren. Verspreid over Noord- en Midden Limburg vinden er zes van dergelijke bijeenkomsten plaats:

datum

tijdstip

district

locatie

woensdag
3 september

13.30 u.

Maasduinen

Café Wahlen, Nieuweweg 79
5853 EP SIEBENGEWALD

woensdag
3 september

19.30 u.

Venray

Roelanzia, Lovinkplein 2
5813 CC Ysselsteyn

donderdag
4 september

13.30 u.

Horst

Turfhoeve, Midden Peelweg 1
5975 MZ SEVENUM

donderdag
4 september

19.30 u.

Helden

De Houbereij, Kerkstraat 68
5981 CH PANNINGEN

vrijdag
5 september

13.30 u.

Ons WCL

Café-Zaal Fred Puts,
Tergouwen 1
6051 JE MAASBRACHT

vrijdag
5 september

19.30 u.

Nederweert en Tuin van Limburg

Café Grand Madeira
Brugstraat 18
6031 EG NEDERWEERT

Tweede stap: sectorale informatie en discussie
De tweede stap bestaat uit informatie per sector. Deze wordt verzorgd door de LLTB. Ook is dan discussie mogelijk met de Provincie. Hiervoor worden drie bijeenkomsten georganiseerd:

datum

tijdstip

sector

locatie

donderdag
11 september

13.30 u.

Akkerbouw en melkvee
(incl. geiten en schapen)

Baexheimerhof
Kerkplein 1a
6095 BD BAEXEM

donderdag
11 september

19.30 u.

Intensieve veehouderij (varkens en pluimvee, vleesvee, konijnen, enz.)

Baexheimerhof
Kerkplein 1a
6095 BD BAEXEM

vrijdag
12 september

13.30 u.

Plantaardige sectoren
(glastuinbouw, vollegrondstuinbouw, boomteelt, fruitteelt en champignons)

Baexheimerhof
Kerkplein 1a
6095 BD BAEXEM

Derde stap: toogdagen
De derde stap bestaat uit een individueel gesprek. Deze gesprekken van 20 à 25 minuten zijn bedoeld voor ondernemers die door het plan rechtstreeks worden geraakt, bijvoorbeeld omdat ze in een extensiveringsgebied liggen. Bij deze individuele gesprekken zijn sectoradviseurs en indien gewenst en mogelijk ook gemeentelijke planologen aanwezig.

Tijdens de bijeenkomsten van stap 1 en 2 krijgen belangstellenden hierover meer informatie. Voor deze toogdagen is vooraf schriftelijke aanmelding nodig. De dagen zijn gepland op 24 en 25 september. 27-8-2003 12:06