Gemeente Capelle a/d IJssel

Toelichting op kapvergunning IVEC-terrein

Op de gemeentelijke informatiepagina van 13 augustus 2003 is het voornemen gepubliceerd een kapvergunning te verstrekken voor een aantal bomen en het onderhoud van het bosplantsoen op het IVEC-terrein. Gebleken is dat deze publicatie een aantal vragen oproept. Daarom wordt hier een aantal zaken kort toegelicht.

Gebied
De te verstrekken vergunning heeft betrekking op het gebied van het nieuwbouwplan voor het IVEC-terrein. Het betreffende gebied staat op de plattegrond aangegeven en omvat:

- het IVEC-terrein: de strook bosplantsoen langs de Ketensedijk en het braakliggende terrein waar vroeger het Instituut voor Volwassenen Educatie Capelle aan den IJssel heeft gestaan.
- de strook naast de huidige Rozenburcht, onderlangs de dijk aan de Slotlaan.

De vergunningaanvraag is dus niet bedoeld voor de bomen op het gebied van de Rozenburcht en de aanleunwoningen en ook niet voor bomen op of langs de Da Costasingel.

Eerst bouwvergunning, dan kapvergunning
Belangrijk is ook het volgende: omdat het hier gaat om een vergunning voor een voorgenomen bouwplan, geldt dat de kapvergunning pas in werking treedt ná de eventuele verstrekking van de bouwvergunning. Anders gezegd: zonder bouwvergunning geen kapvergunning. Voor de bouwvergunning loopt overigens momenteel een inspraakprocedure.

Bezwaren
Tegen het voornemen een kapvergunning te verlenen kunnen gemotiveerde schriftelijke bezwaren worden ingediend tot en met 15 september 2003. De stukken liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Definitieve verstrekking van de vergunning is afhankelijk van de behandeling van ingekomen bezwaarschriften door de desbetreffende hoorcommissie.