Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer gewond bij steekpartij
Publicatiedatum: 27-08-2003

Bij een steekpartij op de Hommelseweg in Arnhem is dinsdagmiddag een 26-jarige Arnhemmer gewond geraakt. Het slachtoffer zou even na twaalf uur na een ruzie op straat zijn gestoken. Een getuige bracht het gewonde slachtoffer naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. Zijn toestand is op dit moment stabiel. Woensdagochtend heeft zich een 23-jarige Arnhemmer bij de politie gemeld als verdachte. Hij is aangehouden. De aanleiding en de toedracht van het voorval wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na dreigen met pistool Publicatiedatum: 27-08-2003

Een 22-jarige Arnhemmer is dinsdagochtend op de Lepelbladstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. De man zou na problemen in de relationele sfeer naar een woning elders in de wijk Malburgen zijn getogen om verhaal te halen. Nadat hij daar was aangesproken door een 21-jarige man uit Tilburg zou er een handgemeen hebben plaatsgevonden. Daarbij zou de 22-jarige een pistool zou hebben gepakt en daarmee de Tilburger hebben bedreigd. Hierna was de Arnhemmer vertrokken. Gewaarschuwde agenten troffen hem aan op de Lepelbladstraat en hielden hem aan. De Arnhemmer bleek het pistool nog op zak te hebben. Het wapen was weliswaar ongeschikt gemaakt om er mee te schieten, maar nog wel voor bedreiging geschikt. De verdachte Arnhemmer deed afstand van het wapen is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. Bij het voorval raakte niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na beroving
Publicatiedatum: 27-08-2003

Door kordaat optreden van omstanders kon dinsdagmiddag een 36-jarige Arnhemmer op de Wezenstraat worden aangehouden als verdacht van een beroving. Getuigen zagen omstreeks twee uur op de Kleine Oord een schermutseling plaatsvinden tussen twee mannen. Daarbij zou de 36-jarige verdachte enkele pasjes afhandig hebben gemaakt van een 46-jarige Arnhemmer. De verdachte rende vervolgens weg, daarbij op de hielen gezeten door enkele omstanders, die de verdachte in de kraag wisten te vatten. Op dat moment passeerden twee agenten, die de verdachte Arnhemmer konden overnemen van de getuigen. Het slachtoffer verklaarde later dat de Arnhemmer bij hem achterop de fiets was gesprongen en geld van hem geëist had. Nadat het slachtoffer hem dit niet gaf zou de verdachte diens portemonnee met geweld uit diens kleding hebben gehaald. Bij het voorval, waarbij overigens niet geslagen of gedreigd werd, zou de verdachte uiteindelijk kans gezien hebben enkele bankpasjes van het slachtoffer te ontfutselen, waarna hij er te voet vandoor ging. Getuigen reageerden op het hulpgeroep van het slachtoffer. De verdachte Arnhemmer is ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - schade en gewonden na aanrijding door loslopende ho Publicatiedatum: 27-08-2003

Bij een verkeersongeval door een loslopende hond op de Pleijweg, tussen de Ir. Molsweg en de Westervoortsedijk in Arnhem, zijn dinsdagavond vier auto's beschadigd en raakten twee inzittenden gewond. Even na zeven uur zag een 47-jarige automobilist uit Ruurlo een hond los over de rijbaan heen en weer lopen. De Ruurlonaar kon zijn auto nog tijdig tot stilstand brengen om een aanrijding met het beestje te voorkomen. Twee achteropkomende automobilisten, een 21-jarige vrouw uit Nijmegen en een 30-jarige Arnhemmer, konden niet meer op tijd stoppen en botsten achterop hun voorgangers. Een vierde automobilist, een 22-jarige man uit Molenhoek, wist de aanrijding te omzeilen maar merkte de loslopende hond te laat op en reed het dier aan. Bij de aanrijding liepen de Ruurlonaar en de Nijmegenaar verwondingen op aan rug en nek en werden naar het Rijnstate-ziekenhuis overgebracht. In totaal drie auto's moesten worden afgesleept. De hond overleefde de aanrijding niet: het dier bezweek op weg naar de dierenarts aan zijn verwondingen. In verband met de afhandeling van het ongeval zijn alle rijbanen richting Velperbroek afgesloten geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 27-08-2003

De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige Arnhemmer in zijn woning in de wijk Malburgen aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 52-jarige vader te hebben mishandeld na een huiselijk conflict. De Arnhemmer, nog inwonend bij zijn ouders, zou zich niet aan de huisregels hebben gehouden, waarop ruzie ontstond. De Arnhemmer zou daarbij zijn vader tot bloedens toe in het gezicht hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte nog in de woning aan waarna hij werd aangehouden. De vader van de verdachte heeft inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 27-08-2003

Door de politie zijn dinsdag twee verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstallen in de Arnhemse binnenstad. Op de Ketelstraat werd even na drie uur een 35-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij parfum zou hebben gestolen vanuit een winkel. Getuigen van het voorval spraken surveillerende agenten aan, die de verdachte op hun aanwijzing konden aanhouden. De man bleek de buit verstopt te hebben onderzijn kleding. Op de Eusebiusbuitensingel werd aan het eind van de middag een 36-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een paar schoenen te hebben ontvreemd vanuit een zaak aan de Vijzelstraat. De verkoper van de zaak was de verdachte, nadat hij door hem was betrapt, gevolgd en sprak op de Eusebiusbuitensingel een surveillerende agent aan. Daarbij wees hij de Arnhemmer aan als degene die vanuit zijn zaak gestolen zou hebben. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden en bleek de buit nog op zak te hebben. Beide verdachten werd later na verhoor met een dagvaarding heengezonden, zij zullen zich binnen kort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles
Publicatiedatum: 27-08-2003

Bij snelheidscontroles door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn dinsdagmiddag en -avond 75 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde gedurende de middag en avonduren op de Koningsweg (32 overtreders) en de Deelenseweg (43 overtreders). Op beide plaatsen werden ruim 3300 passante op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid werd neergezet op de Deelenseweg: 103 km/u, terwijl daar slechts 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden