GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 27 augustus 2003 15:14
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vragen van de leden Duyvendak c.s. over de vliegroute over Spaarndam

(27 augustus 2003)

Kamervraag
Vragen van de leden Duyvendak (GroenLinks), Haverkamp (CDA), Samsom (PvdA), de Krom (VVD), van der Ham (D66) Hermans (LPF) aan de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat over de vliegroute over Spaarndam 27 augustus 2003


1. Hebt u kennis genomen van de uitspraken van Schiphol-directeur Cerfontaine en LVNL-directeur Kroese over het verleggen van de uitvliegroute over Spaarndam?


2. Bent u met hen van mening dat de route zo snel mogelijk naar het oosten verlegd moet worden, volgens het patroon zoals vastgelegd in de aanwijzing voor het vijf-banenstelsel uit 1996? Zo nee, waarom niet?


3. Bent u met beide directeuren van mening dat de route zoals nu gebruikt in strijd is met de schriftelijke toezegging van minister Jorritsma uit 1996 over de vliegroute boven Spaarndam?


4. Bent u bereid te bewerkstelligen dat de route zo snel mogelijk wordt aangepast? Zo ja, welke procedure is daarvoor het meest geëigend?


5. Heeft de wijziging van de vliegroute consequenties voor de capaciteit van de luchthaven?


6. Kunt u aangeven of er in het verleden ook aan anderen / andere gemeenten toezeggingen zijn gedaan waarmee de huidige regelgeving van de luchthaven in strijd is?