Gemeente Amersfoort

Versa geselecteerd voor welzijnswerk in Vathorst

datum: 26 augustus 2003

De procedure rond de aanbesteding van het welzijnswerk in Vathorst is afgerond. Het college heeft besloten met welzijnsorganisatie Versa uit Hilversum in zee te gaan. Met Versa start het college onderhandelingen over prestatieafspraken voor de periode van 1 november 2003 tot
1 januari 2005. Halverwege deze periode worden de prestaties geëvalueerd. Bij een positieve uitkomst wil het college met Versa een convenant voor meerdere jaren afsluiten.

Amersfoort is een van de eerste Nederlandse gemeenten die 'breed welzijnswerk' vanuit een concurrentiepositie aanbesteedt. Een nieuw welzijnsaanbod in een nieuwe wijk biedt de mogelijkheid om meer marktwerking op dit terrein te introduceren. Dit vergroot de kans op een vernieuwend en kwalitatief hoogstaand aanbod en een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.
De organisaties die een offerte voor het welzijnswerk in Vathorst hebben ingediend zijn beoordeeld op de criteria interne bedrijfsvoering, referenties, personeelsbeleid, ervaring met welzijnswerk, kwaliteitsbeleid en visie op welzijnswerk.

Solide organisatie
De organisatie die de hoogste score behaalde heeft zich helaas om financiële redenen terug moeten trekken. Versa kwam als goede tweede uit de bus. Als regionale welzijnsorganisatie verzorgt Versa in negen gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek onder meer het maatschappelijk werk, jongerenwerk en ouderenwerk. Een solide organisatie die een professioneel, flexibel en haalbaar aanbod heeft gedaan. Het college heeft er alle vertrouwen in dat met Versa zodanige prestatieafspraken kunnen worden gemaakt, dat het welzijnsaanbod in Vathorst ook bijdraagt aan 'een wereld van verschil'.

Prioriteit bij jeugd en jongeren
Inmiddels is al besloten dat Versa de centrale en coördinerende rol in de Amersfoortse Brede Combinatieschool De Brink gaat spelen. Ook geeft Versa prioriteit aan activiteiten voor de jongeren in Vathorst. Versa heeft veel ervaring met jongerenwerk in de Gooi- en Vechtstreek.