Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-08-2003
Politieberichten 27/8 07.00 t/m 13.00 uur

Sint Annaparochie, rijden zonder geldig rijbewijs Op dinsdag om 16.50 uur is aan de Middelweg-west een 38-jarige automobilist uit Sint Annaparochie staande gehouden. Hij reed in de richting van Vrouwenparochie. De automobilist was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie heeft de man een bekeuring gegeven voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Drachten, diefstal uit personenauto
In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 augustus is ingebroken in een personenauto aan De Orion te Drachten. De 25-jarige eigenaresse deed aangifte van de inbraak op het politiebureau. Uit de auto zijn onder andere een radio-cd speler, een aantal cd`s en een zonnebril weggenomen.

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Grote Kerkstraat te Leeuwarden is op dinsdag tussen 17.00 en 19.00 uur ingebroken. Men heeft de voordeur geforceerd en is zo de woning binnengetreden. Uit de woning zijn onder andere huishoudelijke apparaten, kleding en een dvd/cd speler ontvreemd. De 31-jarige bewoonster deed hiervan aangifte.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Op woensdag om 12.00 uur reed een 53-jarige automobilist uit Leeuwarden over de Goudenregenstraat en was van plan rechtsaf te slaan richting de Groningerstraatweg. De automobilist reed het kruispunt op en zag daarbij een bromfietser over het hoofd met een botsing als gevolg. Er raakte niemand gewond. De automobilist bleek echter onder invloed te zijn van verdovende middelen. Daarom is er bloed bij de man afgenomen en kreeg hij een rijverbod van vier uren opgelegd.

Leeuwarden, diefstal kledingzaak
In een kledingzaak aan de Peperstraat is op woensdag tussen 02.00 en 03.00 uur ingebroken. Men heeft een raam van de etalage ingegooid. Uit de winkel zijn verschillende kledingstukken gestolen. Een 42-jarige inwoonster van Miedum deed hiervan aangifte.

Bureau Communicatie, 0900-8844