Ingezonden persbericht


Persbericht

27 augustus 2003

Secretaris VIANED reikt hoofdprijs uit bij Moblion in Utrecht

Voorman straatmaker Heri Donker, werkzaam bij aannemingsbedrijf KWS Noord Holland in Duivendrecht, heeft de hoofdprijs gewonnen van de landelijke WERKGOED stickeractie voor de bouw. Zijn ingezonden slagzin 'Blijf gezond in de bouw, dan doe je je werkgoed, ben je een voorbeeld voor je collega, die dan ziet hoe het moet', werd door de jury als beste uitgekozen. Op 22 augustus werd bij Mobilion in Utrecht de prijs feestelijk uitgereikt door Martin Huigen, secretaris arbeidsverhoudingen en opleidingen van VIANED.

Uit handen van de secretaris ontving Heri Donker, woonachtig in Lelystad, een cheque van 450 euro, een WERKGOED bodywarmer en een grote bos bloemen. Gelijktijdig werden ook twee WERKGOED troostprijzen en bedrijfsprijzen uitgereikt.

Na de uitreiking was er voor de winnaar, familie en collega's koffie met gebak.

Gezond in de bouw

WERKGOED maakt zich sterk voor gezond en veilig werken en is een initiatief van vakbonden en werkgeversorganisaties in de bouw, samen met het ministerie van SZW. Werken in de bouw brengt risico's met zich mee, het is soms zwaar en inspannend en kan daardoor gezondheidsklachten veroorzaken. Door minder te tillen en te bukken, minder stof en oplosmiddelen in te ademen en het werk beter te organiseren, neemt (lichamelijke) belasting af. Dit draagt bij aan een lager ziekteverzuim en minder kans op arbeidsongeschiktheid. WERKGOED zorgt voor praktische voorlichting, ontwikkeling van hulpmiddelen en scholing over deze onderwerpen, voor beroepen als straatmaker, timmerman of metselaar.

Jaar van de Straatmaker

2003 is voor WERKGOED het 'Jaar van de Straatmaker'. De activiteiten in dit themajaar zijn vooral gericht op het stimuleren van het gebruik van machines en andere hulpmiddelen, waardoor straatmakers minder hoeven te tillen en bukken. Dat maakt het werk aantrekkelijker en als straatmaker hou je meer energie over voor gezin, sport en vrije tijd.

Landelijke actie

Om de aandacht te vestigen op gezond en veilig werken, heeft WERKGOED een grote, landelijke stickeractie georganiseerd. Door een slagzin af te maken en een actiesticker op auto of transportbus te plakken, maken mensen die werkzaam zijn in de bouw kans op leuke geldprijzen. Elk kwartaal, dus vier keer per jaar, worden zeven prijzen uitgereikt: een hoofdprijs van 450 euro, vier troostprijzen van 200 euro en twee bedrijfsprijzen van 1.000 euro. Meer informatie over de actie en de andere prijswinnaars is te vinden op de website www.werkgoed.nl. Meedoen kan tot 1 december 2003.

Gratis voorlichting

De WERKGOED Arbovoorlichters, zelf afkomstig uit de bouw, komen op aanvraag naar het bouwbedrijf of de bouwplaats. Ondernemers en hun medewerkers krijgen praktische tips en informatie over gezond en veilig werken. De bezoeken van Arbovoorlichters verplichten tot niets en zijn gratis. Meer informatie is te vinden op www.werkgoed.nl of telefoon 0318 64 69 31 (Stichting Aktiev).

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Neem voor meer informatie contact op met communicatieadviesbureau DeJong&Verder, via e-mail: pers@werkgoed.nl, of telefoon (0344) 65 25 20. Beschikbaar zijn een algemene folder over WERKGOED, het logo en meer foto's van de prijsuitreiking.