Gemeente Zoetermeer

Voorkom rioolverstoppingen!

Vrijdag jl. heeft zich een ernstige verstopping voor gedaan in het hoofdriool voor vuilwaterafvoer. Deze verstopping was zo zwaar dat er ter plaatse een tijdelijke voorziening moest worden getroffen. In de tussentijd hebben vijftien tankwagens de doorstroming van het vuile water voor hun rekening genomen. Inmiddels werkt de tijdelijke voorziening naar wens. Wanneer het hoofdriool weer in zijn oude staat is hersteld valt thans nog niet te zeggen.

Voorkom verstoppingen
Ondanks het feit dat alle rioleringen in Zoetermeer periodiek worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen en of verstoppingen én er jaarlijks een roulerend schoonmaakprogramma wordt uitgevoerd, komt het toch voor dat er ernstige verstoppingen kunnen optreden. Het advies aan bewoners is en blijft onveranderd: gooi géén oneigenlijke stoffen en producten in de gootsteen of in de toiletpot. Luiers, maandverband e.d. horen niet in het riool maar in de Restcontainer.
Ook het milieu wordt extra belast bij het doorspoelen van chemische producten. Klein Chemisch Afval(KCA) moet worden aangeboden bij de Chemobiel. Ook vloeibare vetten moet u niet via de gootsteen in het riool lozen maar bijvoorbeeld laten stollen en via het Restafval aanbieden.
Voorkom verstoppingen, gebruik uw afvoerpunten op de juiste wijze!

Laatste wijziging: 27-08-2003