Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 26 augustus 2003
Museumhaven
De Museumhaven is een onderdeel van het project Singels en wordt gerealiseerd in de omgeving van de Frieslandbank. Burgemeester en wethouders zijn enthousiast over deze plannen die de van oudsher belangrijke functie van beurthaven benadrukken en waarmee in de komende jaren een nieuwe toeristische attractie wordt opgebouwd. De Museumhaven wordt integraal aangepakt door de plannen voor voorzieningen in het water en op de wal gelijktijdig uit te voeren. Het is de bedoeling om in het water steigers voor de museumschepen te bouwen. Om de schepen goed te kunnen zien is een obstakelvrije flaneerboulevard gepland aan de Willemskade NZ op de plek waar nu nog parkeerplaatsen langs het water liggen. De plannen worden op 9 september via een inspreek - c.q. informatiebijeenkomst aan belanghebbenden gepresenteerd. Daarnaast heeft het college besloten om medewerking te verlenen aan de oprichting van een Stichting Museumhaven.

Collegebesluit van 26 augustus 2003.

Bestemmingsplan Prinsentuin

Het college van b. en w. heeft besloten het eindverslag van Inspraak en Overleg vast te stellen en aan te passen. Naar aanleiding van het overleg en de inspraak wordt door het college voorgesteld vast te houden aan de in juni 2002 gepresenteerde locatie van de sanitaire voorziening op de plaats van de voormalige Orangerie. Daarnaast wordt het bestemmingsplan op enkele minder in het oog lopende onderdelen bijgesteld. Dit eindverslag wordt via het presidium onder de aandacht gebracht van de Commissie Stadsontwikkeling.

Collegebesluit van 26 augustus 2003.

Subsidies

Voor PR activiteiten rondom ASJA (Blijf van mijn Lijf) wordt subsidie verleend van 9.097,65. De subsidie aan Keunstwurk voor de Dag van de Amateurkunst 2002 wordt vastgesteld op 27.227.

Collegebesluit van 26 augustus 2003.

Jury Eekhoffprijs 2003

Als juryleden voor de Eekhoffprijs 2003 (literatuurprijs) zijn benoemd: prof.dr. M. Duijvendak, dr. O. Vries, dr. J.W. Koopmans; als ambtelijk secretaris: J. Folkerts. De wijziging was noodzakelijk vanwege het vertrek van dr. L. Noordegraaff. Kort geleden heeft het College van b. en w. besloten het reglement van de Eekhoffprijs zo te wijzigen dat voortaan ook reeds gepubliceerde bijdragen aan de geschiedenis van Leeuwarden in aanmerking komen. Het college wil op basis van het advies van de nieuwe jury nog dit jaar de prijs uitreiken.

Collegebesluit van 26 augustus 2003

Toezichthouders kwaliteitseisen kinderopvang

Het college van b. en w. heeft besloten om mevrouw B. Nijenhuis Mulder en de heer A. Kinderman (sociaal verpleegkundigen bij de GGD Fryslan) te benoemen als toezichthouders, belast met de handhaving van de kwaliteit van de kinderopvang in Leeuwarden.

Collegebesluit van 26 augustus 2003

Voorbereidingsbesluit en vrijstellingsprocedure

Er is een bouwplan bij de gemeente ingediend voor het veranderen van de winkel met opslagruimte aan de Slotmakersstraat 4 in vier woningen met buitenruimte (in totaal: 5 woningen). Het college van b. en w. heeft besloten de Raad voor te stellen een voorbereidingsbesluit te nemen voor dit perceel en de raad voor te stellen de vrijstellingsprocedure te delegeren aan het college.

Collegebesluit van 26 augustus 2003.

Bestemmingsplan Westeinde

Het college van b. en w. heeft besloten akkoord te gaan met het eindverslag van Inspraak en Overleg. Naar aanleiding van de inspraak zal de begrenzing van het gebied waar voor Swettehiem een omvangrijke uitbreiding in voorbereiding is, onder de loep worden genomen. Aangezien deze uitbreiding plaats zal vinden binnen de geluidszone, die rond de Vliegbasis geldt, zal eerst bij de toepassing van de wijzigingsbevoegdheid ook afstemming plaatshebben op met name de Wet geluidhinder. Dan zal ook de vrijstelling voor een hogere geluidswaarde dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) worden gevraagd. Met het aan de Poptawei gevestigde transportbedrijf zijn afspraken gemaakt over het opschonen van het terrein en sloot en over de opslag van materialen. Het plan wordt overigens op details aangepast.

Collegebesluit van 26 augustus 2003

Herziening huisvestingsverordening en wijziging bouwverordening.

Het college van b. en w. heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de herziene huisvestingsverordening en een aantal wijzigingen in de bouwverordening vast te stellen.

De huisvestingsverordening bevat de regels voor het omzetten van zelfstandige woonruimte in onzelfstandige woonruimte. Het raadsbesluit van 16 december 2002 om onder voorwaarden nieuwe kamerverhuurpanden op de markt toe te laten, maakt het nodig de gemeentelijke huisvestingsverordening te wijzigen en de bouwverordening aan te passen (opnemen van technische en gebruikseisen voor kamerverhuurpanden). De technische en gebruikseisen waaraan kamerverhuurpanden moeten voldoen staan in de bouwverordening. Er is niet meer sprake van een exploitatievergunning maar een gebruiksvergunning. De wijzigingen in de huisvestingsverordening en veranderingen in het bouwbesluit maken aanpassing van de bouwverordening nodig.

Collegebesluit van 26 augustus 2003.

Collectieve woningverbetering in het gebied Auke Stellingwerfstraat e.o.

Het college van b. en w. heeft besloten aan de gemeenteraad voor te stellen de woningverbetering in het gebied Auke Stellingwerfstraat e.o. door te laten gaan. Bij de vaststelling van het rapport Vijf buurtanalyses heeft de gemeenteraad de voorwaarde gesteld dat 10 van de 12 eigenaren zouden deelnemen. Dat getal wordt nu niet gehaald. Daarom is een expliciet besluit nodig over de voortgang van het project.

Collegebesluit van 26 augustus 2003