Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen
AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41)

* Burgemeester W. Martenslaan 15 te Amerongen, plaatsing van een dakkapel

* Donkerstraat 15 te Amerongen, plaatsing dakkapellen
* Haarweg 43a te Amerongen, wijziging plaats garage
* Koningin Wilhelminaweg 92 te Amerongen, bouwen van garage/berging
* Holleweg 10-10a te Amerongen, bouwen van een dubbele woning met garage

* Prinses Beatrixlaan 5 te Amerongen, uitbreiden van woning

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid
te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
* De Breelaan 2 te Amerongen, voor het plaatsen van een raam in de voorgevel. Lichte bouwvergunning.
Verzonden 21 augustus 2003.

* Overstraat 6 te Amerongen, voor het verbouwen van de woning. Reguliere bouwvergunning.
Verzonden 15 augustus 2003.

* Dwarsweg 3 te Overberg, voor het oprichten van een beheerderswoning op het perceel. Reguliere bouwvergunning.
Verzonden 13 augustus 2003.

* Dwarsweg 47 te Overberg, voor het uitbreiden van de woning. Lichte bouwvergunning.
Verzonden 13 augustus 2003.

GEWEIGERDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning geweigerd voor:
* Elsterstraatweg 33a te Elst, voor het plaatsen van een dakkapel. Lichte bouwvergunning.

* Elsterstraatweg 33 te Elst, voor het plaatsen van een dakkapel.

VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben sloopvergunning verleend voor:
* Burgemeester Jhr. H. v.d. Boschstraat 40 te Amerongen, voor het slopen van twee garages en een schuur.
Verzonden 15 augustus 2003.

VERLEENDE KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor:
* De kap van een blauwspar in de voortuin van de woning aan de Jhr. H. v.d. Boschstraat 117 te Amerongen.
Verzonden op 14 augustus 2003.

* De kap van drie eikjes op de begraafplaats aan de Holleweg te Amerongen. Vaststelling 12 augustus 2003.

Ingevolgde de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een of meer bovenstaande besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een of meer bezwaarschriften indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Amerongen Noord' voor het uitbreiden van de woning op het perceel Prinses Margrietstraat 5 te Amerongen, aangezien de achtergevelrooilijn voor een deel wordt overschreden. De aanvraag zal vanaf maandag 1 september 2003 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling
Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen. Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke
Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein" voor het uitbreiden van het magazijn op het perceel Industrieweg-Noord 12.
De bouwtekeningen met ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van vrijdag, 29 augustus 2003 gedurende vier weken ter inzage bij de balie van Bouw- en Woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

Wijzigingsplan ex artikel 11 WRO 'Amerongerwetering' Bij het college van burgemeester en wethouders is het verzoek binnengekomen om de bestemming te wijzigen van een perceel grond aan de Amerongerwetering te Amerongen. Het perceel is op dit moment bestemd tot Agrarisch gebied met landschapswaarden. In het bestemmingsplan 'Buitengebied' is in artikel 6, lid 20 de mogelijkheid opgenomen om het bestemmingsplan zodanig te wijzigen dat er een nieuw bouwperceel ontstaat, met een oppervlakte van ten hoogste 1 hectare. Het college is voornemens gebruik te maken van deze wijzigingsbevoegdheid voor het realiseren van een rundveestal voor 60 melkkoeien, een jongveestal voor 40 stuks jongvee met daarin een machineberging en ruwvoeropslag en het plaatsen van kuilvoerplaten.
Bij het toepassen van deze wijzigingsbevoegdheid is bepaald dat de procedurevoorschriften als bedoeld in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in acht genomen moeten worden. Hiertoe ligt het ontwerp-wijzigingsplan vanaf 1 september 2003 gedurende vier weken ter inzage bij de Sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis, Hof 1 te Amerongen.
Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijzen over het wijzigingsplan schriftelijk naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 3958 ZT, Amerongen. De eventueel ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken en bij het verzoek om goedkeuring meegezonden naar Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.

WET MILIEUBEHEER
ALGEMENE WET BESTUURSRECHT
Kennisgeving vanwege Besluit milieubeheer (AMvB) Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgeving van een niet vergunningplichtig bedrijf is ontvangen:
* Dorpshuisplein 3 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door S.J.A. - Jeugdhonk en betreft het oprichten van een inrichting waarop het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing is. Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/536.

ZITTING WELSTANDSCOMISSIE
De welstandscommissie heeft zitting in het gemeentehuis van Veenendaal op de volgende maandagen:

* 8 september 2003

* 22 september 2003

* 6 oktober 2003

* 20 oktober 2003

* 3 november 2003

* 17 november 2003

* 8 december 2003

* 15 december 2003

Omtrent de aanvang van de zitting wordt op de donderdag hiervoor voorafgaand de agenda door de secretaris van de welstandscommissie de te behandelen bouwplannen bepaald. Voor nadere informatie kunt u bellen met het telefoonnummer 0343-469653.

HOORZITTING COMMISSIE BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN Datum: 3 september 2003
Aanvang vergadering: 20.00 uur
Bezwaarschriften:

* 20.00 uur: Tegen het besluit tot terugvordering van de bijstand (03.12).

* 20:30 uur: Tegen het besluit tot afwijzing van het verzoek om in aanmerking te komen voor vergoeding (03.13).

BEREIKBAARHEID AFDELING SOCIALE ZAKEN
De afdeling sociale zaken is op vrijdag 5 september 2003 niet bereikbaar. Dit betekent dat er op die dag geen gebruik gemaakt kan worden van het telefonisch spreekuur in Wijk bij Duurstede. Op maandag 8 september 2003,
van 11.00 tot 12.00 uur, kunt u weer gebruik maken van het telefonisch spreekuur, telefoon 0343-595595.

terug