2e persbericht van woensdag 27 augustus 2003

Eindhoven 27-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Twee verdachten van beroving en overval aangehouden

Zondagnacht en dinsdagmiddag zijn twee Eindhovenaren ( 33 en 19 jaar oud) aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn bij een gewapende overval op een bewoonster van de Soneseweg in Eindhoven. De 56-jarige bewoonster werd op 21 augustus jl. tussen 21.30 en 21.50 uur in haar woning overvallen. De vrouw werd daarbij tegen de grond geduwd en ze moest onder dreiging onder meer haar pinpas en pincode afgeven. ( zie ook persbericht vrijdag 22 augustus nr1.) De 19-jarige verdachte werd dinsdagmiddag rond 13.15 uur op heterdaad aangehouden nadat hij een tasjesroof pleegde op de Woenselse Markt. ( zie ook persbericht dinsdag 26 augustus nr. 2). De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit is bezig met een onderzoek naar de strafbare feiten van de twee. Er wordt vermoed dat de twee, al dan niet samen, meerdere berovingen hebben gepleegd in en rond Eindhoven. De twee verdachten worden donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Eindhoven / Groningen : Politie Eindhoven en Groningen werken samen aan onderzoek voetbalrel Groningen

Aanhoudingen onder PSV aanhang verwacht

De politie van Eindhoven werkt samen met de collegas uit Groningen in een onderzoek naar de ernstige voetbalrellen tussen aanhangers van PSV en FC Groningen op 29 mei in het centrum van Groningen. De nacht voorafgaand aan de kampioenswedstrijd FC Groningen PSV ontstonden er in het centrum van Groningen ernstige ongeregeldheden. Bij de rellen werd een Drentse politieagente ernstig gewond aan haar gezicht. De vrouw mist blijvend 90 procent van haar gezichtvermogen.

De politie in Groningen heeft een speciaal rechercheteam ingesteld voor het onderzoek naar de verdachten van de rellen. Inmiddels zijn er in voornamelijk Groningen 46 verdachten aangehouden. Zij hebben een verklaring afgelegd over hun aandeel in de schermutselingen. Het team verlegt de aandacht nu ook naar de PSV aanhangers die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Het Groningse team werkt daarbij nauw samen met Regiopolitie Brabant Zuid-Oost. Gezien de informatie die het team heeft van onder andere de binnenstadscameras die de rellen hebben geregistreerd worden er aanhoudingen verwacht.

Eindhoven: Klaslokaal als slaapplaats

Woensdagmorgen rond 9.00 uur is in een school aan de Toledolaan in Eindhoven een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij lag in een klaslokaal op een bank te slapen. De man had een ruit van een nooddeur ingeslagen om de school binnen te komen. Binnen was er een kast opengebroken. De man is ingesloten.

Eindhoven: Vrouw met valse papieren

In het kantoor van de belastingdienst aan de Karel de Grotelaan is woensdag om 13.30 uur een 33-jarige vrouw afkomstig uit Tilburg aangehouden. Met een vals paspoort probeerde ze een sofi-nummer aan te vragen. De vrouw is ingesloten en er wordt een onderzoek naar haar juiste identiteit ingesteld.

Helmond: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Beatrixlaan in Helmond een blauwe Opel Vectra met het kenteken 66-DG-KB gestolen.

Geldrop: Winkelinbraak

In een winkel aan de Heuvel is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen. Uit de winkel werd de kassa gestolen met enkele tientallen euros.

Gemert: Autodief overlopen

Op de Horst zag een getuige woensdag rond middernacht een man een poging doen om een auto weg te nemen. De raam van de auto was vernield en de dader probeerde de auto te starten. De getuige sprak de man aan waarop deze gevlucht is. Het gaat om een blanke man van ongeveer 35 jaar. Hij is 1.90 meter lang, heeft een gespierd breed postuur en blond stekel haar. Hij droeg een bruine leren jas en een wit shirt.

Someren: Decoder gestolen

Uit een woning aan de Heesvenstraat is dinsdag tussen 14.15 en 18.45 uur een decoder gestolen. De dief kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Valkenswaard: Aanhouding na huisvredebreuk

In een woning aan de Kerkakkerstraat is woensdagmorgen om 02.10 uur een 32-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij was in de woning tegen de wil van de bewoner en weigerde, na enige vorderingen, om te vertrekken. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Budel: Diefstal

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij een bedrijf aan de Nieuwstraat in Budel 13 kratten met emballage gestolen. Uit een auto die op het afgesloten bedrijfsterrein stond zijn een waterpomptang ,een schroevendraaier en de autosleutels gestolen.

Nuenen: Zakkenrollen

Woensdagmiddag rond 12.00 uur is de portemonnee gestolen van een 48-jarige Nuenense. De vrouw was aan het winkelen in een zaak aan het Parkhof. Bij de kassa bemerkte het slachtoffer dat haar portemonnee met 120 euro uit haar tas gestolen was.

Gerwen: Insluiping

Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur heeft een insluiper kans gezien binnen te dringen in een woning aan de Stad van Gerwen in Gerwen. De bewoner was in de omgeving aan het werk en heeft vermoedelijk de achterdeur niet gesloten. De bewoners missen een geldkistje en enkele honderden euros.