Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg wil slim omgaan met energie

Stadsdeel Zeeburg heeft hoge ambities op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Om zijn doelen te realiseren wil het stadsdeel samen met andere partijen verschillende projecten uitvoeren in met name de woningbouw en stedelijke vernieuwing. Deze voornemens staan in het nieuwe energieprogramma Slim omgaan met energie voor de periode 2003-2006. Daarmee geeft het Dagelijks Bestuur uitvoering aan een van de tien bestuurlijke prioriteiten die voortvloeien uit het Programakkoord Zeeburg 2002-2006.

Energieprojecten
In stadsvernieuwingsgebieden zoals de Oude Indische Buurt en in de nieuwbouw worden de woningen energiezuinig gemaakt. Ook wil Zeeburg de gemeentelijke gebouwen energiezuinig maken. Op het gebied van duurzame energie worden projecten ontwikkeld voor het plaatsen van zonnepanelen op diverse overheidsgebouwen, zoals gemeentelijke kantoren, sporthal en scholen. Voor deze gebouwen wordt ook zoveel mogelijk groene energie ingekocht. Voorts streeft Zeeburg naar het optimaliseren van zuinig energieverbruik door het eigen wagenpark.

Financiering
Zeeburg wil bij het uitvoeren van de energieprojecten zoveel mogelijk partijen betrekken, zoals scholen, woningcorporaties en stedelijke diensten. Voor de financiering van de projecten wil het stadsdeel gebruikmaken van subsidies van het ministerie van VROM, de provincie en het programma Intensiveren Stedelijke Vernieuwing.

Behandeling in commissie en raad
Het energieprogramma Slim omgaan met energie wordt 16 september behandeld in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Op 23 september stelt de stadsdeelraad het energieprogramma vast