Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Woensdag 27 augustus                                           
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Man aangehouden voor mishandeling

Gisterochtend is op de Krayenhoflaan een 45-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 63-jarige plaatsgenoot in het gezicht te hebben geslagen. Vermoedelijk ontstond tussen beide mannen een woordenwisseling over een verkeerssituatie. Hierna zou de 45-jarige Nijmegenaar geslagen hebben. De 45-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 63-jarige Nijmegenaar zou letsel in zijn gezicht hebben opgelopen.


Mishandeling

Gisteravond is op de Willemsweg een 63-jarige inwoner van Nijmegen door twee onbekende mannen mishandeld. De man fietste over de Willemsweg toen een fietser naast hem kwam rijden. De fietser eiste geld en duwde de man. Een andere man kwam aan de andere kan rijden. Toen de Nijmegenaar de fietser geld gaf, sloeg deze hem in het gezicht. Beide fietsers gingen er vandoor. De Nijmegenaar deed aangifte.


Man aangehouden voor beroving

Een 55-jarige inwoner van Oosterhout deed gisteren aangifte van beroving. De man fietste op donderdag 21 augustus over de St. Jorisstraat. Hij werd aangesproken door een onbekende man die hem bedreigde en geld eiste. De 55-jarige gaf het geld waarna de man er vandoor ging. Nadat de inwoner van Oosterhout gisteren aangifte deed, fietste hij langs het Kronenburgerpark en zag hij de man zitten die hem had beroofd. Hierop belde hij de politie die de man, een 51-jarige inwoner van Nijmegen, aanhield. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Jongetje gewond na aanrijding

Gistermiddag is op de Jasmijnstraat een 8-jarig jongetje licht gewond geraakt. Het jongetje kam met zijn step tussen twee geparkeerde auto's vandaan en liep tegen een 40-jaige automobilist uit Gennep op. Hierdoor kwam het jongetje ten val. Hij bleek een gekneusde enkel te hebben opgelopen.


Woninginbraak

Afgelopen nacht is in een woning aan de Heyendaalseweg ingebroken. De dief sloeg een ruit in en kwam zo de woning binnen. De dief liep door naar de slaapkamer waar de 82-jarige bewoonster en haar man lagen te slapen. De bewoonster werd wakker en zag de inbreker. De vrouw begon te schreeuwen waarna de inbreker de woning verliet. De inbreker heeft wel een sieraad meegenomen. De bewoonster deed aangifte.


Bedrijfsinbraken

Afgelopen nacht is in een bedrijf aan de Symfoniestraat ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven door het verbreken van een lichtkoepel het pand binnengekomen. Er zijn onder meer sigaretten gestolen. Aangifte volgt nog.
In een bedrijf aan de Lange Hezelstraat is afgelopen nacht ingebroken. Door een deur open te breken zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het bedrijf is geld gestolen. Aangifte deed een 40-jarige inwoner van Beuningen.



DISTRICT TWEESTROMENLAND



Maasbommel- hennepkwekerij opgerold

Vandaag rolde de politie een hennepkwekerij aan de Kreijendijk op. Bij de politie kwam informatie binnen dat in een keet en vier containers hennep geteeld zou worden. De politie startte een onderzoek dat leidde tot de actie van vandaag. De politie trof ongeveer 400 hennepplanten aan. Deze zijn in beslag genomen. Tevens is apparatuur, waaronder groeilampen en luchtfilters, in beslag genomen. Ook bleek illegaal stroom en water te zijn afgetapt. De politie hield een 30-jarige inwoner van Kaatsheuvel aan. De man is vermoedelijk de eigenaar van de kwekerij. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Een zestal agenten is bij de actie ingezet. De politie werd ondersteund door de brandweer, de NUON en het waterbedrijf.


Beuningen- ongeval met letsel

Gisteravond is op de A73 een 28-jarige motorrijder uit Haarlem ten val gekomen. Door onbekende oorzaak ging de motorrijder onderuit waarbij hij licht letsel opliep. Doordat de motor op de weg bleef liggen is een passerende auto nog tegen de motor gebotst.


Weurt- mannen aangehouden voor diefstal fiets

Gisteravond kreeg de politie de melding dat er vanaf de Kapittelweg een fiets gestolen zou worden. De fiets zou in een auto zijn geladen die in de richting van Nijmegen reed. De melder gaf ook het kenteken op waarna de auto op de Voorstadslaan in Nijmegen werd gezien door de politie. In de auto zaten twee inwoners van Nijmegen, 32 en 33 jaar oud. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De 14-jarige eigenaar van de fiets uit Weurt deed aangifte. De fiets is aan de eigenaar teruggegeven.

Malden- gestolen hondje terecht
Het hondje van een 47-jarige inwoonster van Malden dat op maandagavond 25 augustus door drie jongens werd weggenomen, is terecht. Een 23-jarige inwoonster van Malden zag het hondje gisteren over de Rijksweg lopen. Nadat het beestje bijna onder een auto kwam besloot zij het beestje mee naar huis te nemen om het later naar een asiel te brengen. De 23-jarige Maldense woont boven een horecagelegenheid in Malden. De eigenaren van de horecagelegenheid lazen vandaag in De Gelderlander het artikel over het weggenomen hondje. Zij herkende in het artikel het hondje dat de 23-jarige Maldense had aangetroffen. De politie werd gebeld waarna het hondje is teruggebracht naar de 47-jarige inwoonster van Malden. De 47-jarige Maldense was erg blij haar hondje terug te hebben.


DISTRICT DE WAARDEN



Zoelmond- ongeval met letsel

Gistermiddag is op de N320 een 73-jarige fietster uit Culemborg tegen een auto gebotst. De fietster kwam uit de richting van Buren en stak de weg over. Hierbij heeft zij vermoedelijk de auto niet gezien waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietster letsel aan haar heup op.


Zaltbommel- kindje valt uit raam

Vanmiddag is een 10 maanden oud kindje uit het raam van een woning aan de Heilige Geeststraat gevallen. De woning bevindt zich op de eerste etage van een pand. Het kindje kroop naar het raam dat tot op de vloer komt. Het raam stond een klein stukje open. Vermoedelijk is het kindje tegen het raam gaan staan waardoor dit verder open ging. Hierdoor is het kindje naar buiten gevallen. Het kindje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein. De politie gaat niet uit van een misdrijf.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --