Ingezonden persbericht


Persbericht

CONTINENTAL AIRLINES BREIDT AANTAL BESTEMMINGEN MET KLM CODESHARE UIT

Houston, 26 augustus 2003 - Continental Airlines (NYSE: CAL) verbetert de service voor transatlantische passagiers door het aantal bestemmingen dat in codeshare met de KLM worden uitgevoerd in Europa en Afrika uit te breiden. Afhankelijk van goedkeuring van de overheid zal de codeshare service vanaf 6 september beschikbaar zijn met een doorverbinding vanaf Amsterdam naar:

Almaty, Kasachstan Boedapest Hongarije
Casablanca, Marokko Dar es Salaam, Tanzania
Douala, Kameroen Istanboel, Turkije
Kilimanjaro, Tanzania Malabo, Equatoriaal Guinee
Praag, Tsjechië Trondheim, Noorwegen

De toevoeging van deze 10 steden geeft passagiers van Continental toegang tot in totaal 69 KLM bestemmingen: 16 in Afrika en het Midden-Oosten en 53 in Europa. Tegelijkertijd breidt KLM het aantal bestemmingen in de Verenigde Staten uit door codeshare op meer bestemmingen van Continental, tot een totaal van 68 Amerikaanse luchthavens. Tot de voordelen van deze codesharing behoren voor passagiers van Continental een makkelijker ticketservice, check-in, aansluitingen en bagagetransfer voor vluchten waarbij beide maatschappijen een rol spelen. Passagiers van Continental kunnen OnePass Frequent Flyer mijlen verdienen op vluchten die door de KLM worden uitgevoerd en
- meer -

kunnen mijlen ook inwisselen om met KLM te vliegen. Leden van Continentals Presidents Club zijn welkom in de KLM Crown Lounges als ze in Amsterdam overstappen. Continental Airlines (continental.com), de zevende grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, voert dagelijks meer dan 2.300 vluchten uit naar 134 bestemmingen in de Verenigde Staten en 92 internationale bestemmingen - meer internationale steden dan welke andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ook. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 17 steden in 11 landen, van waaruit wekelijks 168 vluchten naar Continentals hubs worden uitgevoerd in New York/Newark, Houston en Cleveland, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Continental vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar New York/Newark en naar Houston. Continental is zowel in 2001 als in 1996 uitgeroepen tot Airline of the Year door Air Transport World, waarmee het de enige luchtvaartmaatschappij is die deze eer twee maal in vijf jaar te beurt is gevallen. Continentals BusinessFirst won de Best Executive/Business Class award tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2003. Continental heeft verschillende Europese alliantiepartners, waaronder Air Europa, flybe. (British European), KLM, TAP Air Portugal en Virgin Atlantic Airways.



Ingezonden persbericht